Let op: deze voorstelling heeft een inleiding en daarvan is de tijd gewijzigd naar 19:30 tot 20:00 uur.

Spectaculaire en bekroonde dansopera: 8 METAMORPHOSIS

Het ijs smelt, het klimaat verandert, gevestigde machtsverhoudingen beginnen te verschuiven. Een grote onzekerheid ligt voor ons. '8: METAMORPHOSIS' is een dansvoorstelling én een hedendaagse opera over het omarmen van de aankomende veranderingen. Zal het geleidelijk gaan of met pijnlijke schokken? Na haar indrukkwekkende Bauhaustrilogie keert regisseur en choreografe Nicole Beutler terug naar de grote zaal met een nieuw, tot de verbeelding sprekend Gesamtkunstwerk.

Tegen de achtergrond van de mondiale klimaatcrisis is ‘8: METAMORPHOSIS’ een uitnodiging om bestaande structuren opnieuw te bekijken. Acht mannen – dansers, zangers en een drummer – slepen je mee in een bezwerend ritueel voor de nieuwe tijd. '8: METAMORPHOSIS' nodigt je uit in de schemerzone: een hoopvol én dreigend tussengebied. Is vernietiging noodzakelijk voordat we op een nieuwe manier leren samenleven? Nicole Beutler laat bekende patronen ‘smelten’ totdat er ruimte ontstaat voor een nieuwe gedroomde toekomst.

Indringende koorzang en virtuoze percussie

Het bevroren ritme van Henry Purcells ‘The Cold Song’ stuwt de voorstelling voort. In dit beklijvende lied beklaagt een wintergeest zich over de lente. Hij verzet zich uit alle macht, maar moet uiteindelijk smelten. Indringende koorzang, virtuoze percussie van drummer Frank Rosaly en de filmische soundtrack van componist Gary Shepherd ontrafelen het muziekstuk langzaam tot een bevrijdende muzikale explosie.

Als een ‘beeldend kunstenaar in het theater’ componeert Beutler een dansopera volgens haar eigen wetten. Op zoek naar een nieuw perspectief wordt de theaterzaal volledig omgedraaid. De ruimte wordt één groot levend organisme. Dans, muziek, lichtkunst en beeldende compositie versmelten tot een totaalervaring die alle zintuigen prikkelt.

Winnaar VSCD Mime Prijs 2020-2021

Zaterdag 11 september 2021 is tijdens het Gala van het Nederlands Theater bekend gemaakt dat '8: METAMORPHOSIS' de winnaar is van de VSCD Mime prijs 2020/2021! Uit het Juryrapport: "Nicole Beutler is als trefzeker regisseur van veelvormige ‘gesamtkunstwerken’ in staat om afzonderlijke disciplines betekenisvol samen te voegen terwijl ze hun eigen zeggingskracht behouden." 

Recensies

Volkskrant ★★★★★
"Imponerend en indrukwekkend."

Corona informatie

Het Park volgt de richtlijnen en voorschriften van het RIVM die op het moment dat de voorstelling plaats vindt, van toepassing zijn. Twee dagen voorafgaande aan de voorstelling ontvangt u een servicemail met de meest recente informatie. Wilt u meer informatie over hoe Het Park omgaat met COVID-19, dan kunt u op onze corona-informatiepagina terecht.

Zitplaats

Placering vindt plaats volgens de coronarichtlijnen die van toepassing zijn op de datum dat de voorstelling plaats vindt. Dit kan zijn in een sectiezaal, een ongeplaceerde zaal (zonder rij- en stoelnummers) of een geplaceerde zaal.