Naar het geprezen kinderboek 'Lampje' van Annet Schaap

“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht. “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond en luister niet. Hij verandert in een storm! Dan gaat alles mis...

‘Lampje’ is een woest, poëtisch en ontroerend avontuur naar het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap. Het kinderboek kreeg euforische recensies en won vier boekenprijzen waaronder de Gouden Griffel. De voorstelling werd genomineerd voor de Podiumkids Prijs. Geniet van een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes.

Recensies

Noord-Hollands Dagblad
"Intens mooie, melancholieke en toch grappige voorstelling. (...) Werkelijk alles is mooi aan deze Lampje"

Trouw
"Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen"

Telegraaf
"Spannende momenten worden mooi gedoseerd met de nodige humor"

Volkskrant
“Dankzij haar ondeugende oogopslag en onverstoorde, jeugdige stoutmoedigheid is Van Leeuwen een onweerstaanbare Lampje” 

Scènes
“Herkenning en verbazing in ode aan de verbeelding”

Friesch Dagblad
“Zelden heb ik een publiek zo anderhalf uur lang ademloos zien kijken naar een jeugdvoorstelling. Als Lampje je eenmaal te pakken heeft, laat zij je niet meer los” 

Bijzonder jeugdaanbod

Dit is één van de voorstellingen uit onze selectie Bijzonder jeugdaanbod: prachtige, ontroerende voorstellingen voor de jonge theaterbezoekers. Bij deze voorstellingen proberen we de prijs zo laag mogelijk te houden. Bekijk hier een overzicht van alle voorstellingen die vallen onder ons Bijzondere jeugdaanbod.

Corona informatie

Het Park volgt de richtlijnen en voorschriften van het RIVM die op het moment dat de voorstelling plaats vindt, van toepassing zijn. Twee dagen voorafgaande aan de voorstelling ontvangt u een servicemail met de meest recente informatie. Wilt u meer informatie over hoe Het Park omgaat met COVID-19, dan kunt u op onze corona-informatiepagina terecht.

Zitplaats

Placering vindt plaats volgens de coronarichtlijnen die van toepassing zijn op de datum dat de voorstelling plaats vindt. Dit kan zijn in een sectiezaal, een ongeplaceerde zaal (zonder rij- en stoelnummers) of een geplaceerde zaal.