Koning Bowi is een komische familievoorstelling over het moment waarop je leven als kleuter drastisch verandert: de eerste schooldag

Bowi gaat voor het eerst naar school en dat valt hem vies tegen. Thuis kreeg hij wat hij wilde. Nu moet hij alles delen, samen spelen en luisteren naar de juf. Hij moet aan tafel zitten met de bazige Ruby en Zip. Alles moet op hun manier. Dat wil Bowi helemaal niet. Was hij maar de koning van de klas!

Koning Bowi is een komische, muzikale en beeldende familievoorstelling over het driftige verlangen om de baas te zijn. Energiek en magisch muziektheater gebaseerd op de sprookjesachtige fabel ‘De Steenhouwer’.

Deze voorstelling duurt 50 minuten.

Bijzonder jeugdaanbod

Dit is één van de voorstellingen uit onze selectie Bijzonder jeugdaanbod: prachtige, ontroerende voorstellingen voor de jonge theaterbezoekers. Bij deze voorstellingen proberen we de prijs zo laag mogelijk te houden. Bekijk hier een overzicht van alle voorstellingen die vallen onder ons Bijzondere jeugdaanbod.

Recensies

NRC ★★★★

‘Bovendien is de muzikaliteit van Koning Bowi adembenemend. Componist Lucas Wiegerink verwerkt een enorme variatie aan stijlen in de voorstelling, die steeds interessante tegenkleur aan de teksten van Van Klaveren bieden. De spelers combineren zang en spel tot een virtuoos geheel, en percussionist Laura Trompetter voorziet hen van een rijke en steeds verrassende live soundtrack. Koning Bowi is van begin tot eind een feestje.’

de Volkskrant

'Koning Bowi is fantasierlijk muziektheater met aanstekelijke composities.'

Theaterkrant 

'Daniël van Klaveren maakt zo zeer overtuigend zijn debuutvoorstelling als artistiek leider van Sonnevanck'

'vermakelijk en voor jong en oud zeer herkenbaar'

Bekijk hier een filmpje van (koning) Bowi:

Corona informatie

Het Park volgt de richtlijnen en voorschriften van het RIVM die op het moment dat de voorstelling plaats vindt, van toepassing zijn. Twee dagen voorafgaande aan de voorstelling ontvangt u een servicemail met de meest recente informatie. Wilt u meer informatie over hoe Het Park omgaat met COVID-19, dan kunt u op onze corona-informatiepagina terecht.

Zitplaats

Placering vindt plaats volgens de coronarichtlijnen die van toepassing zijn op de datum dat de voorstelling plaats vindt. Dit kan zijn in een sectiezaal, een ongeplaceerde zaal (zonder rij- en stoelnummers) of een geplaceerde zaal.