De vroege geschiedenis van Nederland en Indonesië

Een enorme maquette van de Indonesische archipel vult het podium met rijstvelden, oerwouden, moskeeën, dorpjes en steden. We zien in de 17e eeuw Javaanse prinsessen eeuwenoude hofdansen uitvoeren en volgen het spoor van de ondernemende Nederlanders die met machtige zeilschepen bij de eilanden aankomen. We zien hoe kanonnen bulderen, schepen zinken, dorpen in vlammen opgaan en hoe vorsten niet alleen hun specerijen, maar ook hun ziel aan de Nederlanders verkopen. Ons Wereldrijk is gebaseerd op de familiegeschiedenis van kernlid Herman Helle, wiens ouders in Nederlands-Indië geboren zijn en wordt uitgevoerd met ingenieus poppenspel en live muziek.

Bestel Niet te missen makers met korting

Wanneer u direct voor vijf voorstellingen uit de Niet te missen makers-serie kiest, betaalt u slechts € 10 per kaart! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de serie Niet te missen makers vallen of bestel direct via deze link. Op de bestelpagina vinkt u vervolgens de vijf voorstellingen van uw keuze aan. Zodra u de vijfde voorstelling heeft geselecteerd, kunt u doorgaan naar betalen. De kortingsprijs wordt dan automatisch berekend.

Corona informatie

Het Park volgt de richtlijnen en voorschriften van het RIVM die op het moment dat de voorstelling plaats vindt, van toepassing zijn. Twee dagen voorafgaande aan de voorstelling ontvangt u een servicemail met de meest recente informatie. Wilt u meer informatie over hoe Het Park omgaat met COVID-19, dan kunt u op onze corona-informatiepagina terecht.

Zitplaats

Placering vindt plaats volgens de coronarichtlijnen die van toepassing zijn op de datum dat de voorstelling plaats vindt. Dit kan zijn in een sectiezaal, een ongeplaceerde zaal (zonder rij- en stoelnummers) of een geplaceerde zaal.