Na het succesvolle 'Oorlogswinter' is Theatergroep De Jonge Honden terug in de theaters met 'De scheepsjongens van de Bontekoe'

Drie vrienden gaan aan boord op het schip de Nieuw Hoorn. De bestemming is Oost-Indië. Onderweg vertellen oudere matrozen stoere verhalen over hoe het daar is. Maar als het schip midden op zee in brand vliegt en ze aanspoelen op een dichtbegroeid eiland, belanden de vrienden in een totaal ander avontuur dan ze van tevoren verwacht hadden. Tijdens hun zwerftocht door de wildernis van een onbekend eiland leren ze steeds meer over zichzelf en de wereld. Hoe dieper ze het land intrekken, hoe meer ze zich afvragen waarom ze eigenlijk van huis zijn gegaan.

'De scheepsjongens van Bontekoe' is een avontuurlijke familievoorstelling die vragen oproept over thema's die nu spelen. Met welke vooroordelen voeren Nederlandse scheepsjongens naar het Oosten? En wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Een avonturenverhaal waarvan je op het puntje van je stoel belandt, maar die je ook oproept om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden.

Klik hier voor een artikel over De Scheepsjongens van Bontekoe in het Noordhollands Dagblad.

Lees hier een rechtenvrij interview met regisseur Jolmer Versteeg.

Luister hier naar een item met regisseur Jolmer Versteeg bij Volgspot op Radio 5.

Recensies 

Theaterkrant
"Een frisse adaptatie van dit oudhollandse avonturenboek."

Trouw ★★★★
"Een rijke en gelaagde voorstelling, die met beide benen in het hier en nu staat."