Wat is het waard om voor te vechten?

Drie vrouwen missen hun mannen, die vechten aan het front. Nadine bezingt haar bewondering en liefde voor haar ‘dappere huzaar’ als plots Bumerli haar slaapkamer binnendringt. Als deserteur en pacifist wil hij ontsnappen aan de strijd. In zijn revolver bewaart hij chocolaatjes in plaats van kogels. Nadina raakt gecharmeerd van deze ‘kleine chocoladesoldaat’. Zijn eigenzinnige mening over de onzin van oorlog verwart haar. Hij is een deserteur, een lafaard dus. Maar wat betekent het eigenlijk echt om dapper te zijn? In deze komische operette combineert regisseur Steef de Jong op inventieve wijze decor, beeld, tekst, muziek en spel. Met een vrolijke, ironische toon komt De Jong tot de kern van De Dappere Soldaat ‘Wat is het waard om voor te vechten?’

Gespeeld door Diewertje Dir, Malou Gorter, en Rop Verheijen.

Klik hier voor een interview met Steef op radio 5.

Klik hier voor een dubbel interview met Rop Verheijen en Malou Gorter in de Telegraaf. 

Recensies

Telegraaf ★★★★ - "De voorstelling is goed voor een avondje heerlijk, ongecompliceerd vermaak waar het speelplezier vanaf spat."

Volkskrant ★★★★ - "Ook het opvallend ingetogen slotbeeld, waarin de dreiging van een naderende oorlog dubbelzinnig doorklinkt, maakt de Dappere Soldaat een komedie met een bitterzoet randje."

NRC ★★★ - "De Jong kiest voor een charmant soort eenvoud, waarmee hij een wereld weet op te roepen waarvoor je ogenblikkelijk valt."

Bestel Niet te missen makers met korting

Wanneer u direct voor vijf voorstellingen uit de Niet te missen makers-serie kiest, betaalt u slechts € 10 per kaart! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de serie Niet te missen makers vallen of bestel direct via deze link. Op de bestelpagina vinkt u vervolgens de vijf voorstellingen van uw keuze aan. Zodra u de vijfde voorstelling heeft geselecteerd, kunt u doorgaan naar betalen. De kortingsprijs wordt dan automatisch berekend.