Xclusiv Company komt naar Hoorn met een boodschap van eenheid

(Exchange of Cultural Phenomenons) Culturele uitwisseling is een fenomeen van alle tijden. Denk aan de tulp, die tot het cliché beeld van de Hollandse cultuur behoort, maar oorspronkelijk uit Turkije komt. En wat dacht je van het Perzisch tapijt in de woonkamer, de nasi goreng op ons bord of – meer recent - de hiphopcultuur die uit de VS is komen overwaaien?

Onze cultuur heeft zich door de eeuwen heen ontwikkelt met tradities, gewoontes en gebruiken van heinde en verre. Wat ooit nieuw en vreemd was, is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Culturele verschillen vormen dus geen bedreiging, maar zijn juist een verrijking. Laten we ons dit realiseren, blijven omarmen en transformeren tot de beste versie van onszelf: als land en als individu!

Dit is waar ZAFER over gaat

De voorstelling heeft een Oosters tintje en vertelt het verhaal van The Observer, die droomt van een toekomst, waarin mensen in harmonie met elkaar samenleven. Maar daarvoor zal hij eerst zelf moeten veranderen. Hij hunkert naar verbinding met andere culturen, die zijn identiteit kunnen verrijken.

Met dans, muziek, videokunst en spoken word slaat ZAFER een brug tussen verschillende culturele tradities en uitingsvormen. Het Westen en Oosten, het bekende en onbekende, ontmoeten elkaar. Urban dansstijlen gaan hand in hand met wereldmuziek. Tradities, gewoontes en gebruiken worden ontdekt, geabsorbeerd, met elkaar verweven en eigen gemaakt.

Het publiek wordt het verhaal ingetrokken door The Observer: een onzichtbare buitenstaander, die alleen zijn stem laat horen. Hij kijkt naar de zichtbaren die - gekleed en omringd door hun eigen cultuur – het podium betreden. Verwonderd en in extase laat hij hun schoonheid over zich heen komen, vereerd dat hij mag binnentreden in deze voor hem nieuwe culturen.

The Observer verkondigt een (historische) boodschap van eenheid. Hij geeft zich volledig bloot en transformeert in vier stadia van een naakt individu tot ultieme wereldburger. Die zich beseft, dat óók hij anderen kan inspireren met zijn eigen culturele normen en waarden.

Bestel Niet te missen makers met korting

Wanneer u direct voor vijf voorstellingen uit de Niet te missen makers-serie kiest, betaalt u slechts € 15 per kaart! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de serie Niet te missen makers vallen of bestel direct via deze link. Op de bestelpagina vinkt u vervolgens de vijf voorstellingen van uw keuze aan. Zodra u de vijfde voorstelling heeft geselecteerd, kunt u doorgaan naar betalen. De kortingsprijs wordt dan automatisch berekend.