Xclusiv Company komt naar Hoorn met een boodschap van eenheid

Een krachtige urban dansvoorstelling over trots zijn op je roots en openstaan voor andere culturen.

Zafer neemt je mee op reis! Van de bruisende bazaar in Istanbul naar de kleurrijke markten in Afrika en de levendige straatcultuur in het Westen. Met een spectaculaire combinatie van (urban) dans, muziek, videokunst en spoken word en zang wordt een brug geslagen tussen diverse culturen. Je ontmoet Ahmet, Elena, Kofi en nog meer bijzondere karakters, wiens levens onverwacht met elkaar verweven raken. Door hun gewoontes en tradities met elkaar te delen, ontdekken ze een diepe verbondenheid met elkaar.

Zafer betekent ‘zege’ of ‘overwinning’ in het Turks. Voor ons is het een overwinning wanneer je trots bent op je eigen cultuur, maar ook openstaat voor die van een ander! Koester je culturele identiteit, maar sta ook open voor die van anderen. Alleen dan kunnen we onze verschillen overbruggen en diversiteit omarmen: een overwinning voor ons allen!

Over Xclusiv Company

Xclusiv Company is een urban dance company uit Rotterdam met roots in de hiphop, street en clubbing cultuur. Gespecialiseerd in eigenzinnige cross-overs tussen dans, muziek, woordkunst en visuele kunst. We maken theatervoorstellingen waarin universele thema’s als identiteit en diversiteit centraal staan. De verhalen die we vertellen zijn gebaseerd op ervaringen van onze dansers, makers en van mensen uit de communities waar we zelf deel van uitmaken. Op het podium laten we grenzen tussen muziek en dansculturen vervagen en experimenteren we met verschillende stijlen. Het maakt dat onze performances betekenisvol én entertainend zijn voor een breed publiek, waaronder jongeren. 

Bestel Niet te missen makers met korting

Wanneer u direct voor vijf voorstellingen uit de Niet te missen makers-serie kiest, betaalt u slechts € 15 per kaart! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de serie Niet te missen makers vallen of bestel direct via deze link. Op de bestelpagina vinkt u vervolgens de vijf voorstellingen van uw keuze aan. Zodra u de vijfde voorstelling heeft geselecteerd, kunt u doorgaan naar betalen. De kortingsprijs wordt dan automatisch berekend.