Drie creatieve Mexicaanse workshops om (gratis) aan deel te nemen!

In aanvulling op de komende voorstelling van 'De zus van Frida Kahlo – een vrolijke Mexicoshow’ biedt Ensemble SeaSession een gratis toegankelijke workshop aan, die onder leiding zal staan van de Mexicaanse slagwerker Pepe Garcia en Olga de Bie, kunstenaar en ervaren workshopleider.

Pepe Garcia is naast een van de initiatiefnemers van de voorstelling ook ensemblelid van SeaSession, en als geen ander kenner van de Mexicaanse cultuur en muziek!

De workshop bestaat uit drie delen en duurt ca. 30-45 minuten. Je kunt zelf kiezen aan welke workshop je wilt deelnemen.

De drie onderdelen zijn:

1. MINI-DIA DE LOS MUERTOS-ALTAAR

In deze workshop ga je zelf een mini-Dia de los Muertos-altaar versieren met aanwezig Mexicaans versieringsmateriaal. Op Día de Muertos, de Dag van de Doden, viert men in Mexico feest. Voor veel Mexicanen een bijzonder feest waarbij overleden dierbaren, zowel mens als dier, worden herinnerd. Hun leven wordt gevierd! Niet op een verdrietige manier, maar juist met veel gezelligheid.

 2. MUSIC BOX - PIANOLA

Wat is er leuker dan zelf een straatpianola maken? Je prikt gaten in papierrollen, zet de papierrollen in een muziekbox en er klinkt een zelfgecomponeerde melodie. De Amerikaans-Mexicaanse componist Conlon Nancarrow, die tijdens onze voorstelling uitgebreid aan bod komt, componeerde ongelooflijk moderne stukken voor de pianola!

3. EX VOTO

Zelf een ex voto (bidprentje) schilderen op een metalen plaatje: waarom zou je het níet proberen! Schilder een belangrijke gebeurtenis uit je leven die goed afliep, en schilder er iemand bij die je daarvoor bedankt – een heilige, een vriend of een toevallige voorbijganger. Beschrijf ook de gebeurtenis op je schilderij.

De voorstelling De zus van Frida Kahlo – een muzikale Mexicoshowis toegankelijk voor publiek van 10 tot 100 jaar, en hetzelfde geldt natuurlijk voor deze workshops.