Over zijn wie je bent ongeacht de consequenties 

Het is 1961. In het streng gesegregeerde zuiden van de Verenigde Staten leven zwart en wit tot in bizar detail van elkaar gescheiden. Hier strijdt Robert F. Williams, een belangrijke aanjager van de burgerrechtenbeweging, voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Hij roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen. Williams wordt al snel als staatsgevaarlijk beschouwd en hij vlucht met zijn gezin naar Cuba en later naar China. Wat was de impact van zijn strijd op zijn familie? Hoe was het om zijn vrouw en zoon te zijn?

Nu, ruim 60 jaar later zet Black Lives Matter zich nog steeds in tegen ongelijke machtsverhoudingen en het misbruik daarvan. Hoe verhoudt de strijd van toen zich tot het protest van nu?

Review van een bezoeker

Collega Daphne ging naar de première van 'We hadden liefde, we hadden wapens' op 15 september.

Daphne: "Wauw, wat een ongelooflijk sterke voorstelling. Geschiedenis en heden worden door elkaar heen gevlochten in een verhaal met een belangrijke boodschap. Gelijkheid is het vechten waard. Maar of de strijd al gestreden is... Ik was van tevoren bang dat de voorstelling 'te zwaar' zou zijn, of dat het boven mijn pet zou gaan. En tuurlijk, het onderwerp ís zwaar. Maar er is ook lichtheid. Prachtige muziek, met nog veel mooiere stemmen. Het is een voorstelling die je laat nadenken. Die de belangrijkheid van #blacklivesmatters nog eens onderstreept. En tegelijkertijd is het genieten van de dialogen, de chemie van de acteurs en natuurlijk die heerlijke rythm and blues. Ik kan deze voorstelling écht aan iedereen aanraden."

De steengoede cast bestaat uit Carolina Dijkhuizen, Hajo Bruins, Pearl Jozefzoon, Nyncke Beekhuyzen, Tarikh Janssen en Leovegildo Vieira.
Black Achievement month logo.jpgMaand-van-de-Geschienids.png

Recensies

Theaterkrant - ★★★★

“De krachtige soul en rhythm & blues klinken door in spoken word en storytelling. Het maakt niet uit of de spelers praten of zingen, álles swingt in deze voorstelling.”

De Telegraaf - ★★★★

”Het swingt de pan uit en dat zorgt er mede voor dat We hadden liefde, we hadden wapens niet alleen het hoofd, maar ook het hart raakt.”

De Volkskrant - ★★★★

"Een enerverend verhaal dat van begin tot eind fascineert. Kippenvel gegarandeerd!"

De Groene Amsterdammer
“Een prachtavond”