Het beste toneelstuk aller tijden

Met 'Wachten op Godot' komt ‘het beste toneelstuk aller tijden’ terug in de theaters. Geregisseerd door Erik Whien, dé Beckett-regisseur van deze tijd. Jaap Spijkers, Mark Rietman, Joris Smit en Bram Coopmans spelen in dit meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren. Vol hilariteit, absurditeit, bolhoeden en een boom.

Twee mannen met bolhoed, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen en kleine bezigheden. Ene Pozzo komt langs, die een andere man, Lucky, aan een touw meesleept. Als zij na een wonderlijk gesprek weer vertrekken, valt er niets anders te doen dan verder te wachten. Ondertussen verstrijkt de tijd. Het wordt nacht, een nieuwe dag breekt aan. In onwetendheid blijven Vladimir en Estragon wachten, “want als hij komt, dan zijn we gered”.

Lees hier vier dingen die u moet weten over 'Wachten op Godot' volgens Het Nationale Theater.

Lees hier het interview met regisseur Erik Whien over 'Wachten op Godot'.

Bestel de Toneelserie met korting

Wanneer u direct de gehele Toneelserie boekt, krijgt u tot 25% korting! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de Toneelserie vallen. Of bestel direct alle voorstellingen met 25% korting via deze link.

Recensies

NRC - ★★★★'Was het ooit prettiger wachten op die verdomde Godot dan in het gezelschap van Mark Rietman en Jaap Spijkers?’ en 'Deze zachtaardige versie is vermakelijk én mistroostig'.

Nederlands Dagblad - ★★★★‘Een stuk dat je doet voelen hoe vreemd het is om mens te zijn, en dat je tegelijk onbedaarlijk kan laten lachen om jezelf.’

Theaterkrant - ‘Bram Coopmans en Joris Smit zijn een gedroomd duo’