Via Berlin presenteert in coproductie met het Berlage Saxophone Quartet en de Universiteit van Amsterdam deze grote muziektheatervoorstelling met bijzonder wetenschappelijk onderzoek. Na het geweldige succes op Oerol, nu ook te zien in het theater!  

Aan een grens staan grenswachters met een duidelijke opdracht: niemand mag doorgelaten worden. Maar naarmate de situatie aan de andere kant van de grens schrijnender wordt, ontstaan er steeds meer twijfels over de te volgen orders. Wanneer dan ook allerlei weldoeners, influencers en politici zich vol goede intenties met de situatie komen bemoeien, raken de grenswachters verstrikt in loyaliteitsconflicten, bureaucratische rompslomp, humanitaire overwegingen en politieke statements.

In België is al decennia sprake van oplopende spanning tussen de twee grootste taalgroepen. Anno nu gelooft 56% van de Belgen dat het in de toekomst niet mogelijk is het ooit eengemaakte land bij elkaar te houden. Via Berlin neemt je met Acts of Citizenship mee de toekomst in. Stel je voor dat een meerderheid van Vlamingen er bij de volgende verkiezingen voor kiest om via een referendum zich af te splitsen van Wallonië en een nieuwe staat te stichten, een onafhankelijk Vlaanderen. En stel je dan voor dat een steeds groter wordende groep niet-etnische Vlamingen zich verzamelt aan onze landsgrens, omdat zij bang zijn dat er door nieuwe regelgeving snel geen plek meer zal zijn voor hen in deze nieuwe staat. 

Er is veel discussie over ons vluchtelingenbeleid en met de dag wordt het vraagstuk prangender en de crisis groter. Wat is nu precies het goede om te doen? Tussenkomen of niet tussenkomen, dat is de morele vraag. Schrijnende en grappige scènes worden verbonden door prachtige ontroerende klassieke klanken van vier saxofoons, vermengt met stuwende live electronics en confronterende teksten. Acts of Citizenship is een gelaagde voorstelling over medemenselijkheid.

Bestel Niet te missen makers met korting

Wanneer u direct voor vijf voorstellingen uit de Niet te missen makers-serie kiest, betaalt u slechts € 10 per kaart! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de serie Niet te missen makers vallen of bestel direct via deze link. Op de bestelpagina vinkt u vervolgens de vijf voorstellingen van uw keuze aan. Zodra u de vijfde voorstelling heeft geselecteerd, kunt u doorgaan naar betalen. De kortingsprijs wordt dan automatisch berekend.