"Het doet ons verdriet dat we, vanwege de huidige Covid-beperkingen, opnieuw genoodzaakt zijn om de komende Europese tour van januari en februari uit moeten stellen tot tenminste september. We stellen uw geduld en steun ontzettend op prijs in deze moeilijke tijden. We missen jullie meer dan ooit en kunnen niet wachten om ons te herenigen en onze muziek te kunnen delen met u. Blijf veilig, was uw handen, draag een Venice gezichtsmasker en doe wat je kunt om anderen te beschermen." (Venice, 28 januari 2022)

De Amerikaanse formatie Venice wordt wereldwijd geroemd om hun perfecte West Coast harmonies. De band bestaat uit twee sets broers, Michael en Mark Lennon & Kipp en Pat Lennon die zijn geboren en getogen in Venice Beach, Californië. Sinds de jaren 80 treden ze samen op en hebben, beïnvloed door onder meer Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac en The Eagles, een eigen folk/rock/soul sound ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zangpartijen.

De Lennons beschouwen Nederland als hun tweede vaderland. Sinds hun doorbraak hier eind jaren 90 hebben ze, samen met bassist Mark Harris, en de inbreng van Nederlandse toetsenist Jasper Westerhof en drummer André Kemp een grote schare trouwe fans opgebouwd en werden ze beloond met onder meer een gouden album en een Edison voor Beste Internationale Artiest. Hun zonnige ‘harmony-sound’, persoonlijke teksten en betrokken shows leveren Venice in Nederland altijd staande ovaties op, zo ook in november 2013 toen de heren voor het laatst in onze grote zaal te bewonderen waren.

Ook in de verenigde staten behoort de band tot de vaste waarden van de muziekscene. Zo maakten ze in 2010 deel uit van de meer dan tweehonderd shows tellende stadiontour met Pink Floyd frontman Roger Waters en werkten ze samen met iconen als Crosby, Stills, Nash & Young, Bruce Springsteen, Don Henley en Jackson Brown. David Crosby noemt Venice zelfs zijn favoriete band.

Onlangs is Venice met een nieuw album ‘Jacaranda Street’ uitgekomen en komt in het voorjaar van 2020 naar Europa voor onder andere een tour door Nederland en Duitsland.

De kaartprijs is inclusief reserverings- en servicekosten.
Let op: op verzoek van de band is annuleren niet mogelijk. Hierin wijken wij van van onze reguliere verkoopvoorwaarden bij Het Park.

Pop4Hoorn

Van pop tot rock en van hiphop tot Nederlandstalig: Het Park is óók een poppodium en concertzaal.  Onder Pop4Hoorn worden deze concerten nog eens extra voor het voetlicht gebracht. Voor de echte muziekliefhebber dus!

Klik hier voor alle Pop4Hoorn voorstellingen.