Nieuw stuk van Maria Goos over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca

'Uit Het Hoofd' is een vertelling over een vader met een geheim, een moeder die rust wil en een dochter die wil leven. Ze wonen in het naoorlogse Rotterdam bij opoe, die van makreel houdt en haar handen afveegt aan de gordijnen.

 Het meisje zingt een zelf gemaakt liedje. De tekst is: ‘Het is helemaal niet erg, het is allemaal helemaal niet erg’. Het wordt haar mantra. 

 In 'Uit Het Hoofd' kijkt een actrice op het einde van haar carrière terug op haar leven. Omdat ze niet helemaal meer is, wat ze is geweest, stuurt de producent een jonge actrice mee op tournee om haar, mevrouw Loes, door de voorstelling heen te slepen.

 'Uit Het Hoofd' is een verhaal dat op die plek in het hoofd van de actrice zit, waar de leugen, de verbeelding, de herinnering en de werkelijkheid met elkaar onderhandelen om het leven dragelijk te maken.

 

Recensies

NRC 
"Schrijver Maria Goos laat Loes Luca in helder-komische dialogen inzoomen op haar jeugd en de band met haar ouders (...) mooie beschrijvingen (…) de actrices hebben een fijne chemie."

De Volkskrant
"sprankelende theatrale vorm (…) ingenieuze tekst van Maria Goos"

Noordhollands Dagblad
"Loes Luca op haar best"