'Meest veelbelovend' cabaretduo over rammelende eierstokken en andere dertigersdilemma's

Ze schitterden als finalisten van het BNN programma 'Ik ga Stuk' en hun debuut 'Saampies' werd met vier sterren bekroond in Trouw. Waar Vlamousse toen maatschappelijke knelpunten op het hakblok legden, hobbelen ze met hun nieuwe voorstelling het persoonlijke pad op. Want jawel, de kinderwens knaagt. En dat is natuurlijk niks nieuws. Al sinds Eva zich vergreep aan die appel en ons daarmee voorgoed het paradijs ontnam, is de mens desondanks bezig zichzelf voort te planten. Er is alleen dat piepkleine detail, voor het behoud van de planeet kunnen we beter even stoppen met dat baren. En mocht je dan alsnog het gore lef hebben om gehoor te geven aan dat knagende kinderverlangen, dan moet je er op z’n minst voor zorgen dat je een perfecte moeder wordt, toch?

Met In den beginne gaat het duo aan de slag met de voorbeelden die ze hebben gehad, hoe die hen hebben gevormd en welk voorbeeld zij willen zijn. Gewapend met humor en genadeloze eerlijkheid nemen ze je mee naar waar het allemaal begon en trekken daarbij hun ouders uit hun godenrol, Maria van d’r sokkel, Jezus van z’n kruis en hun binnenwereld naar buiten. Al gaan ze sowieso aan die kinderen beginnen, heus wel…

Alleen eerst nog effe afrekenen met de erfzonde.

Vlamousse is door recensent Ivo Nieuwenhuis van Trouw in het theaterjaarboek van Theaterkrant uitgeroepen meest veelbelovende nieuwkomer! 

Afterparty

Geniet na de voorstelling nog van een feestje in Het Park. In de foyer speelt DJ Rob-b de leukste nummers. Geniet onder een hapje en een drankje van de lekkerste muziek!

Recensies

Theaterkrant -  “Beiden zijn sterk in typetjes en mimiek, die subtiel of abrupt kan veranderen in veelzeggende scènes die zo zijn uitgedacht dat ze even kritisch als komisch zijn”

* Let op: het is niet mogelijk om de kaarten van het Nationaal Theaterweekend te ruilen / terug te brengen en er wordt geen restitutie verleend op de gekochte kaarten. De kaartprijs is inclusief drankje en garderobe.