Creëer je eigen, unieke ervaring

'Songs And Silences' neemt je via dans, muziek en tekst mee in een beleving waarbij verschillende zintuigen worden aangesproken en geprikkeld. Songs And Silences is geen gebruikelijke avondvullende dansvoorstelling, het is een avond die bestaat uit een aantal kortere werken. Drie uur lang herhalen de acht performers een serie danssolo’s, gedichten en gitaarwerken (door Amos live uitgevoerd), waardoor een hypnotiserend mozaïek ontstaat.

Kies één van de vier starttijden. Hoelang je blijft, bepaal je zelf (wij raden een bezoek van minstens 45-60 minuten aan). Op deze manier creëert iedere bezoeker een eigen, unieke ervaring. Zowel persoonlijk, als samen met elkaar. Songs and Silences nodigt je uit om met jezelf, ander publiek en de artiesten een reis aan te gaan op zoek naar nieuwe perspectieven.  

Na het succes van 'Interval', wat voor een Zwaan voor beste dansproductie werd genomineerd, en 'PART', wat in de top 5 van Parools favoriete voorstellingen van 2022 belandde, is deze voorstelling opnieuw iets om naar uit te zien! 

De pers over het werk van Amos Ben-Tal/OFFprojects

Theaterkrant over PART
'Pure dans en speelse abstractie leveren een sensatie van vrijheid op’ 

Choreograaf Amos Ben-Tal, geluidskunstenaar
‘Een spannend opgebouwde zoektocht die begint in het donker… mondt uit in een vloeiende groepschoreografie op Ludwig van Beethovens Vijftiende Strijkkwartet. 

Parool over PART
Salvador Breed en de strijksters van het Ragazze Quartet demonteren de compositie om het voor de ogen en oren van het publiek weer glorieus in elkaar te zetten.'

Trouw over Seconds 
‘Mateloos fascinerend wat Ben-Tal doet met perceptie van ruimte, tijd en menselijk handelen.’

Over Amos Ben-Tal en ​​​​OFFprojects 

OFFprojects is een collectief dat op een out-of-the-box manier multidisciplinaire performances en installaties creëert met gebruik van dans, muziek, woord en beeld. De groep bestaat uit ex-dansers van Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble die zich verzamelen rond het werk van choreograaf, musicus en schrijver Amos Ben-Tal. Het compromisloze vakmanschap en kunstenaarschap van de groep, gecombineerd met experiment en conceptueel denken, heeft hun reputatie gevestigd als uitdagend en tegelijkertijd aantrekkelijk voor een breed publiek.  

De veelzijdige makers zoeken regelmatig samenwerkingen op waarmee ze tot een nieuwe vorm voor hun creaties komen. Zo maakten ze samen met Spinvis de prijswinnende dansvoorstelling/talkshow Howl (Dioraphte Dansprijs 2016). Ze werkten twee jaar aan een serie werken en installaties onder de noemer 60, een project over de perceptie van tijd. Met Interval (2021) onderzochten ze samen met kunstenaar Gosse de Kort de relatie tussen dans en architectuur in een voorstelling die werd genomineerd voor een Zwaan voor beste dansproductie. Voor hun meest recente productie PART deelden ze het podium met de musici van het Ragazze Quartet en geluidsontwerper Salvador Breed.   

Afterparty

Geniet na de voorstelling nog van een feestje in Het Park. In de foyer speelt DJ Rob-b de leukste nummers. Geniet onder een hapje en een drankje van de lekkerste muziek!

* Let op: het is niet mogelijk om de kaarten van het Nationaal Theaterweekend te ruilen / terug te brengen en er wordt geen restitutie verleend op de gekochte kaarten. De kaartprijs is inclusief drankje en garderobe.