Een hilarische en schrijnende confrontatie met een omstreden voorouder

Activiste Just stelt zichzelf de vraag; hoe is een klein land als Nederland zo welvarend geworden? Ze neemt het heft in eigen hand en reist af naar de 17e eeuw om Jan Pieterszoon Coen te ontmoeten. Just daagt J.P. Coen uit om zichzelf en zijn handelen te verantwoorden in de 21e eeuw. Coen moet zich zien te redden in een wereld die anders over grondstoffen, bezit, winsten en mensenrechten is gaan denken. Weet J.P. Coen zich staande te houden in de huidige cancelmaatschappij?

Theatergroep Aluin weet van deze ingrijpende materie een tijdgeestkomedie te maken. Met deze gloednieuwe tekst laten zij het publiek in de spiegel van het verleden kijken: Moet je het in zijn tijd zien? Of is dat de grootst denkbare dooddoener?

Bestel Niet te missen makers met korting

Wanneer u direct voor vijf voorstellingen uit de Niet te missen makers-serie kiest, betaalt u slechts € 15 per kaart! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de serie Niet te missen makers vallen of bestel direct via deze link. Op de bestelpagina vinkt u vervolgens de vijf voorstellingen van uw keuze aan. Zodra u de vijfde voorstelling heeft geselecteerd, kunt u doorgaan naar betalen. De kortingsprijs wordt dan automatisch berekend.

Recensies

NRC ★★★★ - "Het stuk is vanwege de humor en intelligentie van de tekst, de intens geestige regie en het briljante tragikomische spel van Bussemaker meer dan de moeite waard." 

Cultuurpers - "Reinout Bussemaker is de gedroomde JP in Aluins ‘Dit is van ons’"

Volkskrant ★★★ - "Gerechtigheid blijkt bovendien niet makkelijk haalbaar als er een mens van vlees en bloed voor je staat."

Theaterkrant - ​​​​​​​"Dit is van ons stelt met een slim gedachte-experiment de vraag: wie is er verantwoordelijk voor de koloniale gruwelen waar Nederland zijn welvaart aan te danken heeft? De voorstelling laat alle stemmen rondom de discussie even luid klinken..."