Leer de redder van de mensheid kennen

Vier enthousiaste doch kritische makers storten zich vol overgave op het produceren van een wervelende musical over miljardair en filantroop George Soros. Met zang, dans en discussie willen zij hun publiek meevoeren in het leven van de speculant, die uitgroeide tot de aartsvijand van extreemrechts.

De politiek activist, met meer geld dan hij kan tellen, wil de wereld veranderen, maar zijn goede bedoelingen worden niet door iedereen begrepen. Wordt dit een nieuwe Jesus Christ Superstar? Moet hij aan het kruis? Leer de redder van de mensheid en zijn vijanden kennen. Welkom bij 'The Making of Soros the Musical'!

Eigenzinnig gezelschap
Het eigenzinnige Mugmetdegoudentand is al meer dan vijfendertig jaar goed voor succesvolle theater- en televisieprogramma’s (o.a. Hertenkamp en Koppensnellers) onder het motto ‘Het is nu’. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschrijft. Het artistieke team bestaat uit Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Marcel Musters. De tekst van 'The making of Soros the Musical' werd geschreven door Esther Gerritsen.