Wat als we eens niet in hokjes zouden denken? 

Iedereen was welkom bij het markante drag-mime-performance gezelschap The Hot Peaches. Toneelspelen, schrijven, mimen, dansen en muziek maken; ze deden het allemaal. The Hot Peaches waren in de jaren '70 onderdeel van extravagante shows, opgevoerd in underground podia van New York tot Amsterdam en werden gezien als rolmodellen. Hot Peach gastheer Jimmy neemt je mee: “Er is geen tijd te verliezen, ontdek wie je bent. Because tomorrow you’ll be 80.” Achter de kostuums en bravoure gingen echter persoonlijke drama's schuil.

Ontmoet in deze productie van DOX en De Toneelmakerij zeven Hot Peaches die zich nergens thuis voelen. De een wordt uitgescholden en geschopt. De ander is weggelopen en een volgende moet continu een andere rol aannemen. Met muziek, dans en tekst creëren ze een veilige plek, waar iedereen zichzelf in elke vorm kan ontwikkelen. Samen vormen ze een nieuwe familie: The Hot Peaches.

The Hot Peaches

Regisseur Timothy de Gilde - regisseur van de Zilveren Krekel winnende voorstelling 'Bromance' - gaat voor deze voorstelling op dezelfde manier als hen te werk. We ontmoeten zeven hedendaagse performers met verschillende disciplines die samen vormgeven aan een veelzijdige performance, waarin ze hun geschiedenis delen over het vinden en vormen van hun eigen identiteit en seksualiteit. We zien de rolmodellen on-stage, maar ook off-stage, zonder de grootse kostuums, make-up en spotlights.

De voorstelling is een uitnodiging aan jongeren van vandaag: wie je ook bent, in welk hokje men je ook probeert te plaatsen, iedereen mag een Hot Peach zijn. Laat je niet ontmoedigen, maar inspireren en wees welkom op een fantastisch feest in een New Yorkse loft waar The Hot Peaches voor je performen.

Let op: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van lichteffecten / stroboscoop.

Recensies 

Theaterkrant
"Het is geweldig dat deze voorstelling gemaakt wordt en deze mensen als rolmodellen voor de huidige generatie jongeren het schild opgehesen worden."

De Volkskrant
"Als trotste pauwen paraderen de dragqueens door de jeugdvoorstelling The Hot Peaches. De bravoure is aanstekelijk en opzwepend."

Het Parool
"The Hot Peaches laat zien dat drag uit New York van weleer nog steeds actueel is."

De Cultuurvlogger
"... ga dat zien, neem je vrienden mee, je tieners die op zoek zijn naar hun eigen identiteit en zeg tegen ze dat alles mag, alles kan en dat alles mogelijk is als je maar jezelf bent."

Credits

Door DOX en de Toneelmakerij
Regie Timothy de Gilde
In co-creatie met Harun Balci, Sjaid Foncé, Anne-Fay Kops, Lodewijk van Dijk, Ayla Çekin Satijn, Djinti Sullivan, Jonathan Eduardo Brito en Floyd Koster
Regieassistent Isalinde Glerum
Input Magne van den Berg
Componist Jeremia Jones
Choreograaf Melvin Fraenk
Dramaturgie Khadija ElKharrazAlami
Kostuums Sabine Staartjes
Lichtontwerp Tim van ’t Hof
Techniek Ray Vaessen en Shirley Versteeg
Productieleider Deborah de Vries-Pinas
Campagnefoto Jan Hoek
Met dank aan Jimmy Camicia, Jan Robijns, Fentener van Vlissingen fonds, K.F. Hein fonds en VSB fonds,

Het vooronderzoek en de totstandkoming van The Hot Peaches is in samenwerking geweest met Innovation:Lab van Theater Utrecht.
Technical development
: Keez Duyves & Hendrik Walther
Content Development: Hendrik Walther