Hoera, Pisa bestaat 12,5 jaar! Wandel je met ons mee?

Op zondag 10 april 2022 bestaat Inloophuis Pisa precies 12,5 jaar! En dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Vereniging Oud Hoorn heeft speciaal voor Inloophuis Pisa een (familie)stadswandeling uitgestippeld. Deze unieke stadswandeling, onder leiding van een de enthousiaste gidsen van Vereniging Oud Hoorn, leidt langs bijzondere plekken in de historische binnenstad van Hoorn. Er komen thema’s aan bod, die raakvlakken hebben met Inloophuis Pisa. Denk aan: gezondheidszorg, barmhartigheid, vrijwilligerswerk door vrouwen (regentessen) en bekende Horinezen zoals Velius. De stadswandelingen zijn leuk voor jong en oud, dus neem gerust de (klein)kinderen mee!

Wat gaan we doen?

De stadswandelingen beginnen bij de Noorderkerk in Hoorn. Vanaf 11.00 uur tot 13.30 uur start er elk kwartier een wandeling. Een gids van Vereniging Oud Hoorn neemt een groepje van maximaal 15 mensen (eventueel aangevuld met maximaal 5 kinderen) mee en vertelt tijdens de wandeling allerlei leuke, bijzondere en onbekende feiten en weetjes over hoe het vroeger ging op het gebied van (geestelijke) gezondheidszorg en vrijwilligerswerk in Hoorn. Voor de kinderen is er een (digitale) speurtocht samengesteld, zodat ook zij zich goed vermaken tijdens de wandeling. De wandeling duurt ongeveer een uur en een kwartier en eindigt weer bij de Noorderkerk.

Door mee te wandelen steunt u Inloophuis Pisa

Deelname aan deze unieke stadswandeling kost 12,50 euro per persoon (voor kinderen t/m 8 jaar 2,50 euro per persoon). Dit is inclusief de stadgids van Vereniging Oud Hoorn, een drankje en iets lekkers bij aanvang en een leuk gevulde goodiebag. Daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen met de (digitale) speurtocht voor de kinderen en een prijsvraag voor de volwassenen. Uw bijdrage komt volledig ten goede aan Inloophuis Pisa, zodat zij hun mooie werk voort kunnen zetten.

De gidsen van Vereniging Oud Hoorn zetten zich volledig vrijwillig in voor deze wandeling van Inloophuis Pisa. De koffie met iets lekkers vooraf, de goodiebag en de prijzen van de speurtocht en prijsvraag zijn beschikbaar gesteld door ondernemers uit de regio die Inloophuis Pisa een warm hart toe dragen.