Met Jim Bakkum en Thomas Höppener

Theater Oostpool presenteert 'Showmeister', een komedie over sterven. Jim Bakkum speelt de hoofdrol van de succesvolle voetbalcoach Mario, die op een dag te horen krijgt dat hij nog maar een jaar te leven heeft. De grond zakt onder zijn voeten weg. Wat zijn die landtitels en miljoenen op de bank nou eigenlijk nog waard?

Mario besluit de oppervlakkige voetbalwereld de rug toe te keren. Hij heeft nog één doel voor ogen om zijn miljoenen fans te bedanken: een theatershow over zijn eigen leven maken. 

Een theatervoorstelling van Mario trekt zonder twijfel volle zalen. Dat weet ook Fabio, de artistiek leider van het koninklijk theater waar de coach graag wil optreden. Hoewel de bezoekersaantallen de laatste jaren enorm teruglopen en het aantal acteurs vaak het aantal gasten overstijgt, wil Fabio niks van Mario's show weten. Hij gaat nog liever failliet dan dat hij een podium biedt aan dit platte entertainment.

De marketingafdeling van het theater denkt daar echter heel anders over. De repetities starten dan ook al over een week. Als dat maar goed gaat...

Recensies

de Volkskrant ★★★★★ - "Showmeister is een even snedige als geestige zwarte komedie over leven en dood, maar ook over kunst versus vermaak"

NRC ★★★★ - "Het is een gouden greep. Bakkum is geknipt voor de rol van voetballer, die ironisch genoeg slechts van hem vraagt om een eendimensionale goedzak te zijn, die in zijn vriendelijkheid louter spreekt in filmclichés en zelfhulpwijsheden. Alles wat hij zegt, vindt Fabio dan ook cringe." 

Scenes ★★★★ - "Showmeister is meesterlijk

Theaterkrant - "Iedereen in de cast zit goed op z’n plek: Höppener als de onbeschofte maar onzekere regisseur, Barnhard en Karasu als ijzige lovers en Bakkum als naïeve maar eerlijke buitenstaander."