Een voorstelling over drie sukkels die proberen een goed mens te zijn.

Een theaterkomedie van en met Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot over drie sukkels die proberen een goed mens te zijn. Het biedt geen oplossing voor het klimaatprobleem of een beter seksleven, maar wel inzicht in wat het leven de moeite waard maakt. 

Als jij met twee van je beste vrienden honderd keer zou ontbijten, wat worden dan terugkerende onderwerpen? Waarvan gaan jullie op tafel slaan? Waarvan worden jullie stil? Wij hadden het over de klimaatcrisis. Soms te lang, vonden er twee van de drie. En dat irriteerde de derde. En we hadden het over seks. Een veel leuker en minder gecompliceerd onderwerp, dachten we. Tot twee van de drie zeiden dat de derde er te gecompliceerd over deed. En dat irriteerde de derde. ‘Seks heelt!’ ‘Vast wel. Maar wie? Seks zonder intimiteit is voor mij een hele treurige aangelegenheid.’ ‘Zo moet je er niet in staan. Ik heb ook moeten leren om me over mijn kwetsbaarheid heen te tillen. Om niet meer bang te zijn om een blauwtje te lopen.’ ‘Hoe doe je dat?'

We zijn nog steeds vrienden, al escaleerde het bij ons af en toe gevaarlijk. Nieuwsgierige vragen werden opeens niet meer beantwoord, grappen werden verwijten, maar we vroegen door tot het ongemakkelijk werd; en daarna stelden we ook die laatste, confronterende vragen. ‘Zit jij mij nou de maat te nemen?’ In SeksKlimaat delen de vrienden Maria, Michiel en Sieger hun ontbijtontdekkingen. Zoals de link tussen de klimaatcrisis en een seksleven. Want die is er. Het duurde even, maar toen openbaarde die zich.

Lief publiek,

Kom je kijken naar SeksKlimaat?

Dan hebben wij, Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot, een verzoek aan je.

Het decor van onze voorstelling bestaat uit wat we vinden en krijgen. Dus nu aan jou de vraag: wil je iets meebrengen voor in ons decor? Het mag alles zijn, maar liever geen tassen met kleding. Als we te veel hebben, dan brengen we de spullen naar de kringloop. Dus wat je ons geeft, dat zie je niet meer terug.

Heel erg veel dank en welkom bij SeksKlimaat. 

Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot

Maria Goos

Maria Goos schreef veelbekroonde en populaire tv-series, theaterstukken en speelfilmscenario’s zoals Pleidooi, Oud Geld, Familie, Nu even niet, Cloaca, Leef!, Lieve mensen, Nu even wel, Smoeder, De geschiedenis van de familie Avenier, Dokter Robert en Uit het hoofd.

Michiel de Jong

Michiel de Jong acteerde in speelfilms en tv-series zoals Coach, Zwartboek, Het Huis Anubis, Julia’s Tango, Het glazen huis en De erfenis. Hij speelde diverse theaterrollen en is regelmatig te horen als stemacteur.

Sieger Sloot

Sieger Sloot was te zien in speelfilms en tv-programma’s zoals Stanley H., Riphagen, Hartenstraat, Wat als?, Floor Faber, Sorry Minister, Vuurzee II en John Adams (HBO). Hij speelde in diverse theaterstukken, is een veelgevraagde stemacteur en, met drie overwinningen in zeven afleveringen, bovendien een verdienstelijke Slimste Mens.

Recensies

Trouw
"Het prettige van de voorstelling is dat alles zo lekker speels blijft. Mede dankzij de als het ware ter plekke ontstane tekst van Goos."

Volkskrant
"Goos schreef bovendien een vlotte, bijna argeloze tekst met een paar mooie terzijdes. Toen zij laatst met haar kleinkind een buurman tegenkwam, vroeg hij: ‘Hoe heet je toekomst?’ Nu eet Goos geen vlees meer."

Parool
"Geslaagd als portret van een vriendschap waarin alle woede, twijfel en inconsequenties daarover mogen bestaan."

1eRang
"Gevat en persoonlijk klimaatactivisme."

                                   

warmingup_logo_yellow.jpg