Jeugdmusical over strijden voor gelijkheid en je stem laten horen

Robin Hood steelt je hart. Het is een episch, avontuurlijk drama over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een belangrijk thema in de wereld van nu waarin er nog steeds te veel ongelijkheid is, niet ieder mens een stem heeft en het niet overal vanzelfsprekend is dat je mag zijn wie je bent.

Het verhaal
Na een lange afwezigheid vindt Marian haar geliefde familiehuis van Nottingham onherkenbaar terug. Na de dood van haar vader en het daaropvolgende bewind van de onderdrukkende Sheriff is het een chaos geworden. Ze ziet meteen hoe de welvaart alleen maar is toegenomen voor de rijken en niet voor de armen. Ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de Sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige, mysterieuze Guy van Gisborne, de neef van de Sheriff. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Cystine Carreon (o.a. bekend van theatervoorstellingen als 'Vamos' en 'Powervrouwen' en televisieserie Gooische Vrouwen als Tippiwan) speelt de rol van Sybella, de stiefmoeder van Marian. Ruben Kupers (o.a. bekend van Soldaat van Oranje) speelt de rol van sheriff De Reinault.