Het is voor iedereen beter als één van de grote komieken van ons land, Richard Groenendijk, naar Hoorn komt!

Meer dan tweehonderd keer speelde Richard Groenendijk zijn vorige theatervoorstelling 'Om Alles!' in de Nederlandse theaters. Het leverde hem niet alleen uitverkochte zalen en zeer enthousiast publiek op, maar ook een nominatie voor de prestigieuze Poelifinario cabaretprijs. Volgens de pers hoort Groenendijk in het rijtje van de grote komieken van ons land. En dat is niet voor niets. Hij is openhartig, scherp, adrem, een tikkie vilein, altijd met een flinke dosis zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. En dan kan hij nog geweldig zingen ook!

Groenendijk na periode in de zorg nu terug in het theater

Na een sabbatical van een jaar kreeg hij van Corona nóg een jaar vrij, maar nu is Richard Groenendijk vol inspiratie terug in het theater met een gloednieuwe show. Het wordt wederom een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn. Want als er op dit moment íemand is, die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard Groenendijk wel. 'Voor iedereen beter' is een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is écht voor iedereen beter!

Winnaar Poelifinario 2022 in de categorie Entertainment:

Richard Groenendijk met 'Voor iedereen beter'
De Cabaretjury: “Richard Groenendijk is al jaren één van de beste entertainers van Nederland. Ook 'Voor iedereen beter' zit weer vol hilarische conferences, een stortvloed aan beledigingen en een paar zeer ontroerende liedjes. Het is daarnaast de meest persoonlijke voorstelling die hij ooit maakte. Op meerdere momenten is de strijd zichtbaar die Groenendijk levert tegen zichzelf, al dan niet imaginaire vijanden en de misvatting dat het volk inferieur is aan de elite. Deze subtiele rode lijn tilt dit programma nog boven zijn eerdere werk uit.”

Recensies

Volkskrant ★★★★ - "Richard Groenendijk bewijst zich als artiest die van alle markten thuis is."

Theaterkrant - "Richard Groenendijk bewijst zich in Voor iedereen beter als een complete cabaretier: grof, subtiel, innemend, gevoelig, ernstig en bovenal oergeestig."