Slavernijgeschiedenis en actualiteit

In een tijd waarin Nederland openlijk excuses aanbiedt voor het slavernijverleden, maken Theatergroep Aluin en Raymi Sambo Maakt ‘Ik zeg toch sorry’. Een voorstelling over deze gezamenlijke geschiedenis, waarin de rollen schrijnend verdeeld waren en nog steeds zijn. In ‘Ik zeg toch sorry’ komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf en hoe het van invloed is op de onderlinge verhoudingen, wordt langzaam en pijnlijk duidelijk. Wat betekent het om anno 2023 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt?

WINNAAR VAN DE COLOMBINA PRIJS 2023 - voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol

'Ik zeg toch sorry' is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit. Urmie Plein voor haar rol in 'Ik zeg toch sorry' van Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin. Uit het juryrapport: ‘Urmie Plein levert in 'Ik zeg toch sorry' van Raymi Sambo Maakt een indrukwekkende podiumprestatie. Zij kan trefzeker schakelen van pijn naar warmte, van woede naar empathie. Ze portretteert haar rol met waardigheid en gratie. In haar spel toont zij de gave om de stemlozen een stem te geven.’

Bestel Niet te missen makers met korting

Wanneer u direct voor vijf voorstellingen uit de Niet te missen makers-serie kiest, betaalt u slechts € 15 per kaart! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de serie Niet te missen makers vallen of bestel direct via deze link. Op de bestelpagina vinkt u vervolgens de vijf voorstellingen van uw keuze aan. Zodra u de vijfde voorstelling heeft geselecteerd, kunt u doorgaan naar betalen. De kortingsprijs wordt dan automatisch berekend.