Let op! Dit is een verplaatste voorstelling die eerste op 9 november 2022 stond.

Uit het niets, komt altijd wel iets: razendsnel actualiteitencabaret door Pieter Derks

Daar is hij weer! In zijn vorige voorstelling wist hij het publiek met zijn persoonlijke rode draad te ontroeren, maar ook met scherp engagement bij de les te houden. Niet voor niets werd deze voorstelling genomineerd voor de Poelifinario.

In zijn nieuwe voorstelling ‘Uit het niets’ stelt hij opnieuw verrassend simpele vragen.  Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn. Pieter heeft zin om weer los te gaan, met verhalen, grappen, muziek en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt.

Recensies

AD - ★★★★★  
"Pieter Derks brengt prachtige ode aan strijdbaarheid van zijn te vroeg geboren dochter ... zijn persoonlijke rode draad weet hij steeds weer moeiteloos met de actualiteit te verbinden en scherp engagement wordt afgewisseld met luchtigere onderwerpen."

NRC - ★★★★★  
 "Voor wat het waard is' van Pieter Derks is flonkerend, ideeënrijk cabaret. ... bij elkaar maakt het Voor wat het waard is tot een flonkerende, steengoede voorstelling, de beste die Derks tot nu maakte."

Telegraaf - ★★★★ 
"Pieter Derks laat zich in nieuwe show van zijn intiemste kant zien. ...de voorstelling is duidelijk met zorg opgebouwd en inhoudelijk sterk."

De Volkskrant - ★★★★ 
"Pieter Derks stelt prikkelende vragen over de vermarkting van de zorg, het onderwijs en zo'n beetje alles ...zijn kritische bespiegelingen op de thema's van de tijd-zijn specialiteit."

Theaterkrant  
"Sterke en originele grappen over marktdenken ...maar wat betekent dat voor ons zelfstandige denken en doen? Het is een uitermate prikkelende vraag die Derks voortdurend laat terugkomen in zijn vele verhalen, die hij zoals altijd lardeert met scherpe en originele grappen."