Het derde theaterconcert van Peter van Rooijen is een prelude op de midlifecrisis, want Peters 40e verjaardag nadert.

Maar we geven ons niet zomaar gewonnen! Het wordt een gevecht tegen de sleur, vastgeroeste principes en voornemens die voornemens dreigen te blijven. Met een hele bak vol liedjes gaat Peter het onvermijdelijke te lijf. Met jazz, musical, rock, folk, alle muziekstijlen worden uit de kast gerukt. We zullen overwinnen! De taart staat al klaar!

Peter van Rooijen werd genomineerd voor de Annie M. G. Schmidtprijs 2021 en 2022 en voor de Poelifinario voor Liefde, dood & zwaartekracht in 2019. Hij is vast lid van makerscollectief Circus Treurdier en wordt beschouwd als één van de beste liedjesschrijvers van zijn generatie. Samen met zijn 4-koppige band brengt Peter weer een gevarieerd liedjesprogramma vol knettergekke, ontroerende en verrassende nummers, waarin hij melancholie moeiteloos afwisselt met scherpe humor. 

Na Zwaartekracht en Bob Ross (beiden lovend ontvangen) is Liefde, dood & taart het laatste theaterconcert in de Liefde-dood-trilogie.

Recensie

De Telegraaf ★  ‘Als een ware Brel dan wel Shaffy zingt Peter van Rooijen vol joie de vivre en met een passie die uit zijn tenen lijkt te komen (…)’ 

Theaterkrant - ‘Heerlijke avond met enkel goede muziek’ 

Het Parool - ‘Peter van Rooijen […] hoort inhoudelijk zeker in dat rijtje – Hans Dorrestijn en Jeroen van Merwijk - thuis.’ 

De Volkskrant ★★ - ‘Een betoverend theaterconcert’ 

NRC ★★★★ -‘Liefde, dood en zwaartekracht bevat een indrukwekkende hoeveelheid sterke liedjes.’ 

Bestel Niet te missen makers met korting

Wanneer u direct voor vijf voorstellingen uit de Niet te missen makers-serie kiest, betaalt u slechts € 15 per kaart! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de serie Niet te missen makers vallen.