Patrick Nederkoorn en Sjoerd Groeskamp in Het Park

In een tijd waarin het ene alarmerende rapport over het klimaat het andere opvolgt, bundelen fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn hun krachten. In de voorstelling 'Overvloed' doen ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender. De uitkomst is een theatervoorstelling waarin je wordt meegenomen in hun verbeelding van de toekomst. En waarin met humor duidelijk wordt wat de gevolgen van klimaatverandering zijn. 

Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan. Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken? Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt?

Nationale Klimaatweek: Informatiemarkt 
De voorstelling 'Overvloed' valt in de Nationale Klimaatweek. Bij de voorstelling wordt een informatiemarkt georganiseerd, waar bezoekers de kans krijgen om meer te leren over initiatieven die zich inzetten voor een duurzamere toekomst. Verschillende organisaties zijn hierbij aanwezig, waaronder Zonnecoöperatie West-Friesland, CleanUp Hoorn, Buurtwarmte Hoorn, Grootouders Voor Het Klimaat West-Friesland, Klimaatburgemeester en Stichting Klimaatgesprekken. 

Patrick is genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Engagement

Hoogtij van Patrick Nederkoorn
Uit het juryrapport:
 Knappe maker die -nu nog- origineel uit de hoek kan komen met het thema klimaatcrisis. Patrick Nederkoorn doet het, met finesse en geestigheid, door met vooruitziende blik het woord te richten tot onze oosterburen: bereid je voor op de Nederlandse klimaatvluchteling. Wat indruk maakt, is uiteindelijk niet het thema, maar de zorgvuldige manier waarop verhaal, humor, doemscenario, scenografie, muziek en geluidsfragmenten in elkaar grijpen.