Een zoektocht van een zoon naar zijn vader       

Tien jaar na de zelfverkozen dood van zijn vader ontwaakt zijn 21-jarige zoon uit een roes. Waarom lukt het hem niet om iets van zijn leven te maken? Als hij het verleden in de ogen durft te kijken, ziet hij misschien weer een toekomst. Als een detective zoekt hij naar sporen van zijn vader. Familieleden, vrienden en collega’s ondervraagt hij als getuigen. Maar terwijl de zoon steeds intensiever speurt naar zijn vader, komt hij vooral zichzelf tegen.

'Nu ik je zie' is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Merlijn Kamerling schreef over zijn verhouding tot zijn vader Antonie. Een verhaal over uitgestelde rouw. Over volwassen worden en de zoektocht naar je eigen identiteit. En over een onverwacht sterke bloedband.
Gespeeld door multitalent Soy Kroon ('Hoogvliegers', 'Costa!', 'The Passion', 'War Horse').

Lees hier een rechtenrvij interview met Soy Kroon.

Publieksreacties na de eerste try-out

‘Tot tranen geroerd door ‘Nu ik je zie’, Soykroon wat heb jij dit prachtig neergezet.’

‘Ik denk dat er geen betere vertolker voor dit stuk zal zijn'

‘Wauw wat ontzettend knap gespeeld. Een verhaal van een ander zo in je eentje vertolken. Diep respect!’

‘Het was echt een super goed stuk, had geen idee dat het een try-out was. Ik zat op het puntje vande stoel, en werd helemaal meegesleept in het verhaal. Het was op sommige momenten zo herkenbaar, ondanks een ander verhaal. Ik denk dat hier veel mensen steun en herkenning in vinden. Applaus!’

Recensies 

Musicalsites
"Zelfs na het einde van deze eenakter bleef het een aantal seconden oorverdovend stil, waarna er een luid, welverdiend, applaus volgde." 

Scènes
"Waar Kroon eerst vanaf een afstandje beschouwend vertelt over die dag, alsof het over een onbekende gaat, vloeit dit prachtig over in zijn persoonlijke verhaal, vanuit het perspectief van de kleine Merlijn."

Theaterparadijs
"Kroon weet op sterke en overtuigende wijze de emotie de juiste laag te geven en laat je meeleven van begin tot eind. Zeer knap om in je eentje zo’n heftig verhaal te vertellen en geen moment de energie te verliezen."

Theaterkrant
"Alle emoties komen binnen in Soy Kroons vertolking van het verhaal van Merlijn Kamerling."