Kom en ga op ontdekkingstocht op de mineralen- en fossielen beurs in Hoorn!

Op deze bijzondere beurs zullen de aanwezige vakkundige standhouders u namelijk meenemen in de wereld van gesteenten (mineralen), edelstenen, fossielen, versteend hout, sieraden en nog veel meer. De standhouders kunnen u onder meer vertellen waar ter wereld een steen of fossiel vandaan komt. En mocht u iets heel mooi of bijzonder vinden, kunt u het aanschaffen.

Ook edelsmeden kunnen hun hart ophalen! Er zijn verschillende standhouders met losse edelstenen voor o.a. reparaties of nieuw te ontwerpen sieraden.

Daarnaast zijn er diverse demonstraties van o.a. edelsteenslijpen, bollen (geodes) kraken en nog meer. Vooral bij het geodes kraken is het altijd weer een verrassing wat er in zit! Voor de kinderen zijn er diverse leuke activiteiten te doen. Deze worden verzorgd door de vereniging Amathysta uit Purmerend. Genoeg te zien en te beleven dus om er een onvergetelijke dag van te maken voor alle leeftijden.

Het Park is op loopafstand van het openbaar vervoer en zondag is het tijdens de beurs in de omgeving van de schouwburg / het congrescentrum gratis parkeren. U kunt het ook combineren met een bezoek aan de oude binnenstad met o.a. zijn mooie haven en de prachtige musea die Hoorn heeft.

Een dagje uit voor alle leeftijden!