Merlijn Twaalfhoven zoekt Praktische Helden om de wereld te redden - te beginnen in Hoorn.

We leven in een tijd van grote veranderingen. Hierbij zijn moedige verbinders, dromers en verhalenvertellers nodig. Zij zijn de helden van de praktijk. Zij kunnen de samenleving bijeenhouden en de weg wijzen naar een goede en mooie toekomst. Merlijn Twaalfhoven, componist en culturele verbindingsduizendpoot, schreef het succesvolle boek 'Het is aan ons' en nu komt hij naar Hoorn om met jou aan de slag te gaan.

Ben jij betrokken bij je stad of dorp? Zie je manieren om de plek waar je leeft werkelijk te laten bloeien? Dan ben jij wellicht degene die we zoeken. We organiseren een bijzondere combinatie van een theateravond, een ontmoeting en een brainstorm. We hebben grote idealen nodig om in deze tijden van corona- en klimaatcrisis de samenleving gezond, verbonden en leefbaar te houden. Ook voor de generaties ná ons.

Merlijn neemt je mee in zijn gedachten over hoe we zelf en met elkaar de wereld kunnen verbeteren. Vervolgens vertaal je in kleine groepen je eigen grote idealen naar concrete acties. Samen met andere betrokkenen en creatieve burgers ga je aan de slag om de grote uitdagingen van deze tijd terug te brengen tot heldere vragen die je aan elkaar en aan de lokale overheid kunt stellen. Om te beginnen bij wethouder Helling, die vanavond ook aanwezig is.

Je wordt deel van een landelijk netwerk waarmee we lokale veranderkracht verbinden aan de initiatieven van kunstenaars en creatieven. Zo wordt ons heldendom heel praktisch, en zorgen  nieuwe samenwerkingen voor een langetermijneffect waarmee we aan de toekomst bouwen.

Vervolg

Deze avond is ook de start van een proces waarin we samen een aantal ideeën wel degelijk praktisch en uitvoerbaar maken. Na de 5e kunt u meedoen met het vervolg: een serie van 6 werkbijeenkomsten waarin we actief werken aan verbindingen tussen cultuurprofessionals, kunstenaars & praktisch idealisten en tastbare ideeën ontwikkelen die we richting de gemeenteraadsverkiezingen naar buiten brengen.

Deze ideeën worden daarnaast gedeeld van het landelijke netwerk van The Turn Club en Stadmakers.

Trouw

Lees hier het interview met Merlijn Twaalfhoven in Trouw.

Geen coronatoegangsbewijs nodig

Voor dit evenement is géén coronatoegangsbewijs nodig. Dit evenement vindt plaats op 1,5 meter afstand van elkaar.