Poëtische en intieme vertelling over een verborgen gezamenlijk verleden

In het najaar van 2023 presenteert Toneelgroep Maastricht de productie 'Kruimels'. Een poëtische en intieme voorstelling waarin een oudere vrouw die aan Alzheimer leidt en een jongere vrouw elkaar vinden in elkaars pijnlijke verleden. De regie is in handen van Jouman Fattal (Schuld, Broken Winged Bird). 

In 'Kruimels' krijgt een teruggetrokken fictieschrijver de diagnose Alzheimer. Om haar autobiografie te voltooien is ze afhankelijk van haar jonge, impulsieve hulp. Samen duiken ze in het verleden. Tijdens de dromerige tocht langs de rafelranden van het geheugen van de fictieschrijver ontdekken ze een tragedie die beide vrouwen met elkaar verbindt. 

De voorstelling wordt muzikaal omlijst met indringende soundscapes en gekke sprookjesliedjes van componist Elisabeth De Loore. De absurdistische droombeelden worden geënsceneerd door de decor- en kostuumontwerper Sarah Nixon. De poëtische tekst van Jennifer Haley wordt vertaald door Timen Jan Veenstra. 'Kruimels' is de tweede regie van Jouman Fattal bij Toneelgroep Maastricht.