Poëtische en intieme vertelling over een verborgen gezamenlijk verleden

In het najaar van 2023 presenteert Toneelgroep Maastricht de productie 'Kruimels'. Een poëtische en intieme voorstelling waarin een oudere vrouw die aan Alzheimer leidt en een jongere vrouw elkaar vinden in elkaars pijnlijke verleden. De regie is in handen van Jouman Fattal (Schuld, Broken Winged Bird). 

In 'Kruimels' krijgt een teruggetrokken fictieschrijver de diagnose Alzheimer. Om haar autobiografie te voltooien is ze afhankelijk van haar jonge, impulsieve hulp. Samen duiken ze in het verleden. Tijdens de dromerige tocht langs de rafelranden van het geheugen van de fictieschrijver ontdekken ze een tragedie die beide vrouwen met elkaar verbindt. 

De voorstelling wordt muzikaal omlijst met indringende soundscapes en gekke sprookjesliedjes van componist Elisabeth De Loore. De absurdistische droombeelden worden geënsceneerd door de decor- en kostuumontwerper Sarah Nixon. De poëtische tekst van Jennifer Haley wordt vertaald door Timen Jan Veenstra. 'Kruimels' is de tweede regie van Jouman Fattal bij Toneelgroep Maastricht.

Deze voorstelling heeft ook een inleiding, boek deze hier.

Recensies

De Volkskrant ★★★★
‘Originele vertaling van Timen-Jan Veenstra’
‘In actrices Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon vindt Jouman Fattal heerlijk tegengestelde spelers’

De Limburger ★★★★
‘Kruimels laat je huilen én lachen, maar geeft ook stof tot nadenken'
'Uitstekende acteerspel van Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon'
'Met humor doorspekte dialogen van Timen Jan Veenstra'