Geweldige muziekgeschiedenis van Van Kooten en zijn maten

'Van Kooten en de Beat', naar het gelijknamige boek dat in februari 2022 is uitgekomen, is een even swingende als openhartige vertelling over liefde, familie en een onverzadigbare behoefte aan muziek. Onlosmakelijk daarmee verbonden zijn de hartsvrienden met wie Kasper van Kooten al vanaf zijn vroege jeugd in bandjes speelt. Hij is de drummer die zichzelf naar Ahoy droomt. In heerlijke tempowisselingen neemt hij u mee op de avontuurlijke reizen die hij en zijn verschillende bands samen maken. Maar als het hoogste podium eenmaal bereikt is blijkt zijn droom niet te kloppen. Wanneer Kasper jaren later plotseling gedwongen wordt om met optreden te stoppen, dringen alle levensvragen zich meedogenloos op: wat was ik al die jaren aan het doen? 

Dit verhaal vormt de aanleiding voor de gelijknamige theatervoorstelling 'Van Kooten en de Beat' waarin ook de muziek uit het boek tot leven komt. Het geheel ondersteund door uniek foto-, video- en audiomateriaal en een van die zeer muzikale vrienden! Nadat Kasper bijna twee jaar niet kon optreden door de Corona pandemie is het nu tijd om de theaters de beat te laten voelen en beleven. 'Van Kooten en de Beat' is een ontroerend en vermakelijk zelfportret en een geweldige muziekgeschiedenis ineen.  

Ambassadeur voor de stichting Méér Muziek in de Klas

Muzikant, cabaretier, acteur en schrijver Kasper van Kooten is woensdag 23 november officieel beëdigd als ambassadeur voor de stichting Méér Muziek in de Klas. Hij gaat zich inzetten voor het doel van de stichting: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caraïbisch gebied. Van Kooten kan zich een leven zonder muziek niet voorstellen en vindt muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen essentieel. Op dit moment toert de cabaretier met zijn theaterprogramma 'Van Kooten en de beat' door het land; een voorstelling waarin zijn liefde voor muziek centraal staat en waarin hij laat zien hoe belangrijk de rol van muziek voor hem is en was, vooral als kind. Lees hier het hele persbericht. 

Recensies 

De Volkskrant ★★★★

"De muzikale biografie van Kasper van Kooten is vermakelijk en met prettige humor verteld."

Win Het nieuwe boek van Kasper van Kooten

Wil jij een boek winnen van Kasper waar deze voorstelling op is gebaseerd? Bestel dan een kaartje en maak automatisch kans!