Tien jaar Junior Ballet Company

Dit seizoen viert de Junior Company van Het Nationale Ballet haar tienjarig jubileum én dat van artistiek coördinator Ernst Meisner met een extra feestelijk tourneeprogramma. Dit omvat drie geheel nieuwe creaties plus een werk dat voor het eerst door de Junioren wordt gedanst, én 'Valse Fantaisie', een even lichtvoetig als veeleisend klassiek-romantisch juweel van meesterchoreograaf George Balanchine.

Speciaal voor dit jubileumprogramma creëert de Brits-Kameroense choreograaf Joseph Toonga zijn eerste werk voor de Junioren. Toonga is afkomstig uit de hiphopscene, maar maakte inmiddels ook choreografieën voor vooraanstaande eigentijdse dansgroepen, de Royal Ballet School en The Royal Ballet. Zijn producties kenmerken zich niet alleen door een heel eigen stijl, maar ook door de persoonlijke verhalen die hij erin verwerkt.

Van Krzysztof Pastor, directeur van het Nationale Ballet van Polen en voormalig danser en vaste choreograaf van Het Nationale Ballet, neemt de Junior Company 'Toccata' op het repertoire. Een atletisch werk, waarin de Junioren hun veelzijdige talent kunnen etaleren.

Bestel de Dansserie met korting

Wanneer u direct voor drie of vijf voorstellingen uit de Dansserie kiest, krijgt u tot 25% korting! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de Dansserie vallen. Bestel direct vijf voorstellingen met 25% korting via deze link.