• Jandino
  • 2022-02-09T20:15:00+00:00
  • 2022-02-09T22:30:00+00:00
  • LET OP: KLOPT TEKST EN BEELD NOG WEL IVM TITELWIJZIGING VAN 'Opgefokt' NAAR Nog opgefokter

Let op: i.v.m. de coronamaatregelen is deze voorstelling verplaatst naar 1 maart 2022. Kaarthouders zijn per mail geïnformeerd. Heeft u geen mail ontvangen? Dan vragen wij u contact op te nemen met de servicebalie via servicebalie@hetpark.nl

Johnny Cash Roadshow keert terug met een nieuwe show!

DE enige show die wordt goedgekeurd door de Cash-familie – The Johnny Cash Roadshow – onder leiding van prijswinnende frontman Clive John, keert terug naar Nederlandse theaters en popzalen met een gloednieuwe show ter ere van 50 jaar lang Cash' meest geliefde album: ‘At San Quentin’.

San Quentin

"At San Quentin" was de tweede in een reeks albums die live werd opgenomen in de Amerikaanse gevangenis San Quentin State Prison. Het album bevat hits zoals ‘A Boy Named Sue’, ‘Wanted Man’ en ‘Jackson’. Het werd een hit bij fans en critici, bereikte de top van de hitlijsten en ontving Grammy Award-nominaties. The Johnny Cash Roadshow zal as Maart een eerbetoon geven aan het San Quentin album maar ook aan andere de grote hits van de Man in Black, waaronder: ‘Walk the Line’, ‘Ring of Fire’, ‘Hurt’, ‘The Man Comes Around’,  ‘Folsom Prison Blues’ en nog veel meer.

Een bewogen leven

Johnny Cash is één van de invloedrijkste muzikanten van de twintigste eeuw. Hij speelde country, gospel en rock-‘n-roll en scoorde vele hits. Zijn leven kende  vele hoogtepunten  maar ook veel dieptepunten. Door zijn carrière heen kreeg hij veel sympathie onder het volk, zij konden in zijn muziek hun eigen leven terug vinden. Hij kwam op voor de minderen in de samenleving in een economische zware tijd in de VS. Frontman Clive John vertelt: “Johnny Cash is groot vanwege zijn geloofwaardigheid. Hij zong over de zware kanten van het leven en wist waar hij het over had.” Op hoogtepunt van Cash'carrière trok hij volle zalen en presenteerde zelfs zijn eigen TV programma, met gasten zoals Bob Dylan, Neil Young of Joni Mitchell. Maar Cash had ook veel persoonlijke problemen. Hij had een jeugd vol armoede, zijn broer overleed op jonge leeftijd door fataal ongeluk, had veel familie problemen en kwam ook geregeld in aanraking met justitie door zijn drugsverslaving.

Clive John

De getalenteerde singer-songwriter Clive John, heeft deze show vol van zang en dans voorzien van kostuums, precies  zoals Cash ze droeg voor de uitvoering van "San Quentin" en hij heeft zelfs twee originele Johnny Cash-harmonica's bij zich. "We wilden iets anders doen en hulde brengen aan een fantastisch album, dat een groot favoriet is onder fans," zegt Clive. "Vijftig jaar na de release wordt ‘At San Quentin’ nog steeds beschouwd als een van het beste werken van Johnny en we kunnen niet wachten om op tournee te gaan en het uit te voeren," voegt hij eraan toe.

Authentiek

Naast Clive wordt zijn iconische vrouw June Carter gespeeld door Emily Heighway, samen met een band van wereldklasse (Spirit-band) en de JCR-blazers sectie. Allemaal ondersteund door een volledige videoprojectie. En hoewel de show anders kan zijn dan wat fans eerder hebben gezien, krijgt het publiek nog steeds de ongelooflijk authentieke, theatrale ervaring die ze van de band mogen verwachten.

Pop4Hoorn

Van pop tot rock en van hiphop tot Nederlandstalig: Het Park is óók een poppodium en concertzaal.  Onder Pop4Hoorn worden deze concerten nog eens extra voor het voetlicht gebracht. Voor de echte muziekliefhebber dus!

Klik hier voor alle Pop4Hoorn voorstellingen.