Jesus Christ Superstar in Hoorn!

'Jesus Christ Superstar' is dé theaterbeleving van 2024. Puur, rauw en ongeëvenaard! Deze epische bewerking van regisseur Ivo van Hove wordt vertolkt door een absolute sterrencast met Jeangu Macrooy (Jezus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilatus), Magtel de Laat (Maria Magdalena), Paul de Leeuw (King Herod) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel. Het live orkest brengt de muziek helemaal tot leven. 

LET OP! ‘Jesus Christ Superstar' bevat discriminatie, suggestie van fysiek geweld, fysiek geweld/ mishandeling, flitsende lichteffecten, scènes met film – theaterbloed en confronterende inhoud.’

Het verhaal

Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling. Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024.

Recensies

Parool - "Macrooy toont zijn ziel op een akelig mooie manier. Zoals hij ook de rest van de voorstelling ongenaakbaar is in spel en zang."

de Volkskrant ★★★★★ - "Wat overblijft zijn goed gekozen hoofdrolspelers en een krachtig ensemble dat het verhaal vertelt met enerverende zang, dans en spel. De nadruk ligt op de tijdloze elementen uit het lijdensverhaal."

Trouw ★★★★★ - "Het helpt natuurlijk dat de musical volledig doorgecomponeerd is en dus alleen uit songs bestaat. Maar ook de uitstraling van Macrooy klopt: het statige, schijnbaar verstilde, alsof hij meer weet dan de rest, zonder hooghartig te zijn; een koning-van-het-volk waardig."

AD ★★★★★ - "Gelauwerd toneelregisseur Ivo van Hove houdt wel van een gokje, dat bij hem toch vrijwel altijd goed uitpakt. Musicaldebutant Jeangu Macrooy als Jezus in de nieuwe, eigentijdse versie van rockopera Jesus Christ Superstarbijvoorbeeld. Maar ook door een deel van het publiek op het toneel te placeren. Wat een vondst."

Metro - "Wat er dan zo goed is aan deze versie? Alles. De cast gaat helemaal los, met een speciale vermelding voor de groep jonge honden die de apostelen in het levensverhaal van Jezus zijn (het einde ken je vast)."

Broadway World - "Jeangu Macrooy plays Jesus. His Jesus is vulnerable and loving. The rock score he handles with ease and his heartfelt performance is a sight to behold. Every Jesus needs a Judas, enter Lucas Hamming. His natural acting style is very pleasant, and his frustration towards the growing popularity of Jesus is well layered."

Super Seats

Word onderdeel van 'Jesus Christ Superstar' door Super Seats te boeken! U krijgt dan speciale zitplekken op het podium in plaats van in de zaal, waardoor u nóg meer wordt meegezogen in de beleving. Meer info

240117_GOED_ zaalplattegrong Super Seats per rang_JCS_20230403.jpg

Engelstalig

Deze voorstelling is volledig in het Engels en er is geen boventiteling aanwezig.

Uw tickets

Drie dagen voor de voorstelling worden uw tickets per mail naar u verzonden.

Adviesleeftijd

De adviesleeftijd die gehanteerd wordt voor Jesus Christ Superstar is 16 jaar en ouder. Tijdens de voorstelling worden er wel scènes gespeeld die als schokkend kunnen worden ervaren.