Jeroens Clan maakt korte metten. Hele. Korte. Metten. Of ja, niet héle korte metten, maar ook zeker niet te lang. Metten die in ieder geval aan de korte kant zijn. Dat soort metten. Die maken ze. Zeer waarschijnlijk.

Na hun succesvol ontvangen debuutprogramma ‘Tere zieltjes’ komt cabarettrio Jeroens Clan nu met ‘Korte metten’. Een avondvullende voorstelling vol snelle scènes, rauwe liedjes en nietsontziende grappen. Bram Kroon, Matthias Tuns en Jip de Poorter maken op genadeloze wijze korte metten met zichzelf, elkaar en het publiek op de eerste rij. Huilen doen ze thuis wel.

Cabaretier Theo Maassen bezocht een try-out van de voorstelling en is dolenthousiast over het talent van het Brabantse cabarettrio: "Bij het nummer ‘Ik bepaal zelf wel of ik sneu ben’ kreeg ik een slappe lach die niet op wilde houden", zegt hij. "Het triggerde iets in mij. Het stompzinnige dansje, de kern van de boodschap, de volstrekte naïviteit in combinatie met een enorme overtuiging: zeldzaam".

Theo nam zijn regisseur Martijn Bouwman mee en die bood na afloop direct zijn diensten aan. "Een van de hoogtepunten is het lied van complotdenkers: 'ik stel alleen maar vragen', Steengoed", glundert Bouwman die nu eindregie voert over 'Korte metten'.

 

Recensie

Theaterkrant - Sarrende cabaretclan speelt intelligent met ironie