Janneke de Bijl over mensenleed, dierenleed, vergankelijkheid en Linda de Mol

Net als iedereen heeft Janneke misschien niet lang meer te leven. Ze wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt (liever niet zelfs). Maar wat dan wel? Hoe stel je doelen als je een weekendje Veluwe precies even leuk vindt als een maand Curaçao?

In 'Dit is het nou' observeert Janneke er weer op los.

Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken, en de absurditeit van de worstelende mens dient zich alweer aan. Janneke beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden. En dat allemaal in Janneke-stijl: zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor.

Janneke is lid van Comedytrain, won in 2017 de jury- en publieksprijs van Cameretten en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de comedytalenten van 2019. 

Recensies

De Volkskrant ★★★★
"Janneke de Bijl baart geen kinderen, maar zorgen. En verrassende grappen over die zorgen."

NRC
"In haar gevatte liedjes komt het kleine leed (…) tot zijn recht. Hierin overheerst het komische, versterkt door De Bijls flexibele rijmwerk."

Theaterkrant
"Gortdroog en een tikje zwartgallig zijn de handelswaren van deze comedian. (…) Licht cynisch (…) en met een grote portie zelfspot."

Parool
"Een cabaretier in wier universum het altijd prettig miezert. Haar nuchterheid en analytische karakter botsen erg geestig met het verlangen om toch vooral te léven."