Inleiding

Bij diverse toneel- en dansvoorstellingen wordt een inleiding aangeboden. Dit is inclusief een kop thee of koffie. Tijdens de inleiding vertelt een acteur, choreograaf of (educatie)medewerker meer over de voorstelling die u gaat zien. Als u kaarten voor een desbetreffende voorstelling heeft, ontvangt u automatisch een uitnodiging voor de inleiding.

De Smeekbede

De inleiding bij De Smeekbede gaat in op de historische brief uit 1795 die ten grondslag ligt aan deze voorstelling. Een opmerkelijke en unieke brief omdat die is geschreven door een zwarte, vrijgemaakte vrouw aan haar voormalige meester. Daarnaast wordt ingegaan op de inhoudelijke en theatrale keuzes van de makers. Het zal gaan over de muziek, het decor, de dans en het spel waarmee de makers deze geschiedenis belichten vanuit een hedendaags perspectief.

De inleiding wordt verzorgd door Dionne Verwey, een van de actrices van De Smeekbede. Verwey is actrice, theatermaakster en host. Ze was eerder te zien in producties als Hatta & De KomBefore/After, De Blackout van ‘77 en De Gliphoeve. Voor de laatste twee ontving zij voor beide producties een Colombina nominatie, een toneelprijs voor beste prestatie in een bijrol. Recentelijk speelde ze in The Story of Travis, dat werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival als een van de mooiste voorstellingen van het seizoen.

Reserveren

In verband met het beperkt aantal beschikbare plaatsen, raden wij u aan de inleiding direct mee te reserveren bij het bestellen van uw tickets. Na het kiezen van uw plaatsen en het kiezen van de prijssoort, krijgt u de mogelijkheid de inleiding mee te bestellen. Klik hiervoor op het groene vak rechtsonder met 'bestel mee'.

U kunt de inleiding ook los reserveren door hiernaast te klikken op 'bestellen'. Let op: u moet de betreffende voorstelling daarnaast los reserveren.