Wat als het internet een bewustzijn en een geweten had?

Triggerwaarschuwing: deze voorstelling bevat gevoelige content omtrent seksisme, homofobie, racisme, (seksueel) geweld en suïcide. 16+

Een vrouw zoekt geborgenheid in de duistere krochten van het internet. Ze wordt steeds dieper een wereld ingezogen waar mensen hun meest extreme gedachten delen. Om zich te bevrijden van haar eigen identiteit creëert ze avatars die veel verder durven gaan dan zijzelf. Ongemerkt beginnen de fysieke en digitale wereld door elkaar te glitchen.  

Vervreemd van de buitenwereld, vormen de briefjes die ze vindt in haar favoriete sushi bezorgmaaltijden haar enige fysiek tastbare contact. De ontmoetingen in de excessieve online wereld spreken de ongezonde delen van haar nieuwsgierigheid aan. Wat maakt deze mensen zo roekeloos?  

'Infinity Chan' is een unheimische onderdompeling in een op anime geïnspireerde wereld, getriggerd door het verhaal van Frederick Brennan. De oprichter van het forum 8Chan waar racistische, seksistische en antisemitische berichten ongecensureerd geplaatst worden. Een voorstelling over de vraag wie de verantwoordelijkheid draagt wanneer digitale creaties een eigen leven gaan lijden. Wat als het internet een bewustzijn en een geweten had: hoe zou het zich dan wreken?  

Eva Line de Boer wil niets of niemand uitsluiten, maar heeft dit gedachte-experiment nog nooit zo ver doorgetrokken. Ze rekt haar eigen denkbeeld en dat van de toeschouwer op en gaat op zoek naar de grenzen van empathie: Hoe dicht kun je bij iemand komen wiens gedachtegoed mijlenver van je af staat? Vanaf welk moment is empathisch zijn niet langer ethisch verantwoord? Eva Line de Boer zal bij de voorstelling in de zaal een korte inleiding en een nagesprek houden met het publiek.

Let op: deze voorstelling is gedeeltelijk Engels gesproken. 

Bestel Niet te missen makers met korting

Wanneer u direct voor vijf voorstellingen uit de Niet te missen makers-serie kiest, betaalt u slechts € 10 per kaart! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de serie Niet te missen makers vallen of bestel direct via deze link. Op de bestelpagina vinkt u vervolgens de vijf voorstellingen van uw keuze aan. Zodra u de vijfde voorstelling heeft geselecteerd, kunt u doorgaan naar betalen. De kortingsprijs wordt dan automatisch berekend.