Een nieuwe snijdende muzikale liefdesthriller van Via Berlin


HUIS G. is een beklemmend en ontroerend liefdesverhaal dat de toeschouwer getuige maakt van de vele kanten van een verslavende relatie: de schoonheid en het destructieve. Wat gebeurt er als niemand jou heeft geleerd hoe je van een ander kunt houden; en als niemand jou heeft geleerd wat grenzen zijn.

Wanneer een stel zijn intrek neemt in een nieuw huis voelen hun buren, na vergeefse pogingen om contact te maken met de nieuwe bewoners, al snel aan dat er iets niet helemaal klopt. Maar wat er écht schuilgaat achter de voordeur van 'Huis G.' is gevaarlijker, complexer en explosiever dan ze voor mogelijk hadden gehouden.

Manipulatieve woorden zijn scherp voelbaar. In combinatie met de prachtige bewegingstaal van danser Laurent Delom de Mézerac en actrice Dagmar Slagmolen, wordt het publiek meegezogen in de intense beleving van dit misleidende liefdesverhaal. Het geheel wordt begeleid door een stuwende soundscape onder leiding van co-componisten en improvisatiemeesters Remco Menting en Oene van Geel.  

Wat maakt dat geliefden verstrikt raken én blijven in een verraderlijk web van schadelijke gedragspatronen? Welke rol speelt de buitenwereld hierin en wanneer grijp je als omstander in?

Deze vragen worden in dit bloedstollende liefdesdrama door Via Berlin op virtuoos muzikale en ontroerende wijze blootgelegd.