Onderbelichte verhalen uit de verzwegen geschiedenis

Lisette Ma Neza heeft heel lang niet willen nadenken over haar eigen verhaal. Geïnspireerd door de reeks ‘Verzwegen Geschiedenis’ die Karin Amatmoekrim voor De Correspondent schreef, waagt ze zich alsnog aan het ontrafelen van wat diep weggestopt was in een rugtas. Bagage die ze overal mee zeulde maar nooit in keek. Met erin een keur aan verzwegen familiale anekdotes over vluchten uit Rwanda, de verschrikkingen van genocide maar vooral overheersende stilte. Een universeel verhaal over ontworteling en de reis daaruit.

Lisette schenkt ons diep persoonlijke en poëtische teksten die de basis zijn voor een theatraal en muzikaal eclectische avond. Samen met Ira Kip en Winston Bergwijn vertelt ze niet alleen haar verhaal. Performers Barbara, Daniel, Giovanni, Melvin, Revé en Rubiën voegen er hun ervaringen en artistiek talent aan toe wat ons een samenspel van unieke perspectieven oplevert.  De reeks ‘Verzwegen Geschiedenis’ verschijnt komend najaar 2022 ook in boekvorm bij de Correspondent en Black Archives. En Het Zuidelijk Toneel ontwikkelt een educatief spel. Deze voorstelling is voor Het Zuidelijk Toneel onderdeel van hun thema Eenzaamheid. 

Spoken word, hiphop en muziek

De voorstelling bestaat uit een mix aan verhalen, spoken word, hiphop en muziek, uitgesproken door acteurs en muzikanten. Een theatraal en muzikaal eclectische avond die de Westerse bril waarmee we naar de wereld kijken even wegneemt.

Bestel Niet te missen makers met korting

Wanneer u direct voor vijf voorstellingen uit de Niet te missen makers-serie kiest, betaalt u slechts € 10 per kaart! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de serie Niet te missen makers vallen of bestel direct via deze link. Op de bestelpagina vinkt u vervolgens de vijf voorstellingen van uw keuze aan. Zodra u de vijfde voorstelling heeft geselecteerd, kunt u doorgaan naar betalen. De kortingsprijs wordt dan automatisch berekend.