Kleutervoorstelling met volledig diverse cast en veel poppen

Louis van Beek schreef 'Het Stoere Prinsesje', een eigentijds sprookje voor iedereen die wil weten hoe je kunt worden wie je eigenlijk bent. Hoe voel je wat het juiste pad is voor jou? En wat kan je doen als de mensen om je heen een heel ander pad voor jou willen dan jij zelf in gedachten hebt? Een voorstelling over een prinses zonder prinsessenjurk, die ervoor kiest om geen koningin te worden maar te doen waarvan ze zelf echt houdt.

Daan ravotte en ze speelde,
al haar kleur verdreef het grijs.
Moe, en lekker vol met vlekken
kwam ze aan in het paleis.

“Och, och, och,” zo sprak haar moeder,
“jij bent echt een wildebras.
Wou je niet, mijn lieve dochter,
dat je soms een jongen was?”

“Nee hoor, mam, ik zit te denken,
wat ik later worden zal.
Advocaat, misschien professor,
of een hulpje in de stal?”

In 'Het Stoere Prinsesje' nemen poëtische beelden en poppen je mee in het verhaal van prinses Daantje, die op zoek gaat naar haar eigen pad buiten de poorten van het paleis.
Een zoektocht langs modderige plassen, wijze uilen en zingende dieren.

'Het Stoere Prinsesje' is een hedendaags sprookje vol poëtische beelden en poppen. Het houdt het publiek een fantasievolle spiegel voor en wordt gespeeld door een volledig diverse cast.

Recensie

Theaterkrant"een vriendelijke voorstelling die jonge kinderen in het beste geval een beetje aanspoort tot gematigde anarchie en bandeloosheid. Luister niet al te veel naar je ouders, hoe goed ze het ook bedoelen, maak je niet te druk om wat anderen van je verwachten maar luister eerst en vooral goed naar jezelf."