Nederlands beste acteurs Anne Wil Blankers, Hans Croiset en Johanna ter Steege op één podium in 'Het Oog van de Storm'

In 'Het Oog van de Storm' volgen we André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward, zij een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Dit weekend zijn hun dochters, Anne en Elise, naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?        

'Het Oog van de Storm' werd eerder opgevoerd in o.a. Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien met een scala van Nederlandse topacteurs, waaronder Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege.


Recensies

NRC ★★★

"Prachtig is het liefdevolle samenspel tussen toneelcoryfeeën Hans Croiset en Anne Wil Blankers."

Trouw ★★★

"…formidabel gestalte gegeven door Anne Wil Blankers."

Volkskrant ★★★

"Anne Wil Blankers is superieur in de moederrol – als zij opkomt krijg je behalve een masterclass teksttoneel ook zicht op een echt karakter. Prachtig."

Theaterkrant

"Niet alleen Croiset levert een topprestatie in dit prachtige stuk, maar ook Johanna ter Steege en de tweede dochter Elise, gespeeld door Marguerite de Brauw, weten met hun spel het onrustige, explosieve en zorgelijke familiesfeertje in huis flink op te stoken."

Scenes ★★★★

"...een prachtige toneelavond die door het raadselachtige, maar heldere script blijft intrigeren tot het einde."

Theaterparadijs ★★★★★

"Een intense voorstelling die je raakt."

Klik op de naam van de krant / website voor de volledige recensie