Naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili 

‘Het Achtste Leven’ (Voor Brilka) is een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal, over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan. Daar waar een ambitieuze chocoladefabrikant zijn dochters grootbrengt. Zijn verrukkelijke chocoladedrank brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar. Nitsa, de achterkleindochter van Stasia, woont generaties later in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw. Een cruciale periode in de Europese geschiedenis, met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn. 

Over Nina Spijkers 

Nina Spijkers (1988) is afgestudeerd aan de Regieopleiding in Amsterdam. Momenteel is ze als maker aangesloten bij Toneelschuur Producties in Haarlem waar zij onder andere de voorstellingen Don Carlos, Ivanov, Het Temmen van de feeks en Onder Ons maakte. Daarnaast was ze verantwoordelijk voor de regie van de voorstelling Minis Plus van Hadewych Minis, die zowel op de Parade als in het land te zien was. Tevens maakte ze onder meer voor Bos Theaterproducties Dangerous Liaisons en voor Theater Oostpool Laura H. Op dit moment toert haar voorstelling Coriolanus door het land die zij bij Het Nationale Theater maakte. 

 Deze voorstelling is niet geschikt voor schoolklassen en jongeren onder de 16. Wilt u als 16-jarige alsnog naar de voorstelling neem dan contact op met Theater Oostpool via hun afdeling Interactie & Inclusie via sara@theateroostpool.nl.