Naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili 

Met 'Het Achtste Leven (voor Brilka)' brengt regisseur Nina Spijkers de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal, over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stad in Georgië. Waar in de koudste winter van het begin van de twintigste eeuw Stasia wordt geboren, de dochter van een ambitieuze chocoladefabrikant. Generaties later woont Nitsa, achterkleindochter van Stasia, in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn.

Een epische muziektheatervoorstelling

Het Achtste Leven (voor Brilka) is een grootse en epische muziektheatervoorstelling. Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia.

Over Nina Spijkers 

Nina Spijkers (1988) is afgestudeerd aan de Regieopleiding in Amsterdam. Momenteel is ze als maker aangesloten bij Toneelschuur Producties in Haarlem waar zij onder andere de voorstellingen Don Carlos, Ivanov, Het Temmen van de feeks en Onder Ons maakte. Daarnaast was ze verantwoordelijk voor de regie van de voorstelling Minis Plus van Hadewych Minis, die zowel op de Parade als in het land te zien was. Tevens maakte ze onder meer voor Bos Theaterproducties Dangerous Liaisons en voor Theater Oostpool Laura H. Op dit moment toert haar voorstelling Coriolanus door het land die zij bij Het Nationale Theater maakte. 

Interviews

Cast 
Marie Louise Stheins, Selin Akkulak, Liz Snoijink, Démira Jansen, Michael Muller, Sharlee Daantje, Sharon Harman, Eeke Boonstra, Bram van der Heijden, Linde van den Heuvel, Rabbi Jallo.

Deze voorstelling is niet geschikt voor schoolklassen en jongeren onder de 16. Wilt u als 16-jarige alsnog naar de voorstelling neem dan contact op met Theater Oostpool via hun afdeling Interactie & Inclusie via sara@theateroostpool.nl.

Kijkwijzer 16+ | In deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar (seksueel) geweld
Duur ca. 5 uur inclusief 2 pauze van 30 minuten