Hendrik Groen is terug!

Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs – met Beau Schneider en Britte Lagcher in de hoofdrol. Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij 'Pogingen iets van het leven te maken' en 'Zolang er leven is', zaten avond aan avond vol.

Recensies

Theaterkrant 
“Allerlaatste etappes van sympathieke oude man ontroeren behoorlijk.”

Noord-Hollands Dagblad
“Born to be wild in het bejaardenhuis.”

Alzheimer Nederland

Bos Theaterproducties en Alzheimer Nederland werken samen voor een beter leven mét dementie en een toekomst zónder dementie. Wil jij wat bijdragen? Dat kan hier.