Actuele bewerking van het boek 'Gullivers Reizen'

De mensen. Ze vinden allemaal wat anders. Hebben allemaal een mening over de wereld. Over de maatschappij. Weten het allemaal beter. Wat nou als blijkt dat alles eigenlijk toch anders is dan je dacht? Regisseur Marije Gubbels maakt een frisse bewerking van de klassieker 'Gullivers reizen'. Met gevoel voor ironie brengt ze het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726 humorvol tot leven.

Gul is een zeer succesvol kind. Altijd geweest. Nog geen zes weken oud en uitverkoren tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde werd ze wereldkampioen schaken. Nu is ze tien en niet alleen klassen-oudste en hoofdredacteur van de schoolkrant: ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. Tja, voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait. Maar plotseling valt Gul door haar atlas heen in zee. Net op de avond voor een belangrijke aardrijkskundetoets. Ze spoelt aan op een onbekend eiland. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen, vol ontmoetingen met krioelende mini-mieren-mensjes, smerige reuzen zo hoog als flatgebouwen, pratende paarden en andere wezens. Gul snapt hen niet en zij snappen Gul niet. Vanaf nu is niets meer hetzelfde.

Recensies

Theaterkrant“De voorstelling stipt hiermee inhoudelijk een heleboel actuele onderwerpen aan en blijft met de grondige bewerking ook trouw aan het boek” 

Volkskrant ★★★★ - "Gullivers reizen gaat over de woelige baren van het hedendaagse leven. Deze voorstelling geeft commentaar op volwassenen die er maar een potje van maken. (…) Gul redt het. En maakt van haar eerste soloreis om de wereld, een reis naar haar eigen gelijk én geluk.”