Deze voorstelling is helaas onlangs (27 januari 2023) geannuleerd. Bezoekers zijn per mail op de hoogte gebracht.

Fijn grappig baken vol troost

Een gate op vliegveld Zaventem. Daar waar een man (De Lander) verwachtingsvol met een bord en een roos zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde (De Myrthe), opwachtte na zes weken van haar gescheiden te zijn. In een oogopslag zag hij dat haar afwijzing definitief was. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man, en zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst. Een realistisch relaas van een relatie die op de klippen loopt. Een geadopteerde hond waarvan ze allebei geen afstand willen doen.

Na het in de pers bejubelde en voor de Neerlands Hoop genomineerde debuut ‘Lijmen’, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, is er nu de tweede avondvullende cabaretvoorstelling van Grof Geschud: ‘Broeden’.  

De relatie hield geen stand, het duo wel. Althans voorlopig. Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei. 

Onder de bekwame vleugels van Minou Bosua (de Bloeiende Maagden/Minoux) en Janne Desmet (Studio Orka) en met coaching van Raf Walschaerts (Kommil Foo) vliegt het piepjonge Grof Geschud ruimschoots uit. 

Recensies

De Standaard  ★★★★★

"Even fris en bloemrijk als ze in hun eerste voorstelling Lijmen de grote liefde bezongen, vertellen Lander Severins en Myrthe van Velden nu hoe ze uit elkaar gingen."

NRC ★★★

"In hun spel laten van Velden en Severins zien dat ze het metier beheersen."

Theaterkrant 

"Uit elkaar of niet, de schoonheid waarmee zij hun breuk analyseren is van een verfrissende, allegorische klasse."

De Groene Amsterdammer

"Broeden brengt de vele facetten van de liefde haarscherp in beeld, juist door het perspectief van de voorbije relatie te kiezen. En laat deze cabareteske variant van het echtscheidingsdrama niet ook zien dat liefde zich maar moeilijk laat begrenzen tot een relatie? Of, zoals relatietherapeute Chantal het uitdrukt: ‘Liefde is niet zo simpel als een “ja” of een “nee”, soms barst ze uit de kieren van alles ertussenin.'"