Een aangrijpende onewomanshow

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending.

'Girls & Boys' is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Deze monoloog, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: ‘Girls & Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.’

'Girls and Boys' zit in de officiële juryselectie van Het Nederlands Theater Festival 2022 en werd o.a. door de Volkskrant en het NRC geroemd als "één van de mooiste voorstellingen dit seizoen". 

Hadewych Minis won voor deze rol de Theo d'Or, dat is de theaterprijs voor de indrukwekkendste vrouwelijke hoofdrol! 

Hadewych Minis

De indrukwekkende solovoorstelling 'Girls and Boys' is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film 'Borgman' won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in 'Bloed, Zweet & Tranen' de tweede. Recent tourde ze met haar eigen voorstellingen langs clubs en theaters. Na de muzikale solo 'Minis Plus' volgde in 2020 'Hadewych doet de dames;  waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Daarnaast veroverde ze Nederland met haar deelname aan het AVROTROS-programma 'Maestro'.

Kijkwijzer: 16+ | In deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar geweld

Bekijk hieronder een fragment van Hadewych Minis bij Koffietijd over deze voorstelling.

De pers over Girls & Boys

NRC ★★★★★
'Hadewych Minis levert een majeure prestatie’ 

Volkskrant ★★★★
‘Magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvić’

Trouw  ★★★★★
‘Girls and Boys van Toneelgroep Oostpool verdient heel veel publiek’  

Theaterkrant
'Hadewych Minis laat het publiek ademloos achter’