In De Schreef speelt Freek een roekeloze oude man die wars van wetten en conventies in een waanzinnig geworden wereld heeft gekozen voor barsten om niet te hoeven buigen.

Of is hij het zelf?

Brief van Freek

Ondanks alle apps, mails en alerts wordt steeds ingewikkelder je publiek te bereiken is mij ervaring of is het juist dankzij al deze middelen. Er wordt een enorm beroep gedaan op uw aandacht. Ik voel dan ook een flinke schroom als ik u nog even attendeer op De Schreef a.s. vrijdag in uw prachtige theater aan het mij zo dierbare Meer.

Die schroom wordt deels overwonnen door de zekerheid dat als u de voorstelling bezoekt u daar geen spijt van zult hebben, sterker nog dat u mij dankbaar zult zijn voor deze oproep. De pers was in uitbundig sterrenstemming, het publiek dat ik na afloop spreek is lovend en eerlijk gezegd voel ik zelf ook dat er iets bijzonders speelt. Vooral jonge mensen, grofweg tussen de 20 en de 60, adviseer ik deze kans te baat te nemen.

Ik geef u graag een gedicht mee dat ik schreef voor het Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Dat meer in vierde strofe is het IJsselmeer.


waar de visser bot vangt de koe een haas
de beste stuurlui aan wal staan te kijken
wij ons rijk polderen dankzij de dijken
werd de zee meer maar ook minder helaas 

de koningin van het vindingrijk
komt om een zondvloed te voorkomen
rivieren traag door laagland laten stromen
niet meer weg met een vinger in de dijk

Graag tot vrijdag,

Freek de Jonge

Recensies 

NRC
"Op zijn 78ste neemt hij je nog moeiteloos mee in zijn fantasierijke spinsels en clowneske acts."

Theaterkrant 
"Godallemachtig, wat weet de Jonge het weer met humor te vertellen."

Volkskrant
"Freek de Jonge legt de grote verbanden in zijn sterke solo 'De schreef'."