Over een politieke aardverschuiving.

Stelletje pissebedden die verkommeren op dit godvergeten kantoor, waarvoor zijn jullie op deze wereld?! Is dat alleen maar om eczeem op te lopen in je zweterige bilspleet, of gaan we ook nog een keer iets doen?!’

Het is 2001. Er broeit iets in Rotterdam. Complete volkswijken verloederen en de criminaliteit tiert welig. Terwijl men zich op de Coolsingel opmaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen, komt een clubje ontevreden Rotterdammers bij elkaar. Zij kunnen de malaise waarin hun stad verkeert niet langer aanzien. Aan de keukentafel besluiten ze om een nieuwe partij op te richten. Als Pim Fortuyn zich vervolgens aanbiedt als lijsttrekker nemen de gebeurtenissen een ongekende vlucht. 

'FORTUYN' is een wrange komedie over een turbulente verkiezingsstrijd. De lijsttrekker zelf is niet te zien. Wel ervaren we zijn impact op de politiek en de mensen om hem heen. We volgen een aantal Leefbaar Rotterdammers die overrompeld worden door hun eigen succes. En we zien hoe hun opponenten zich teweer moeten stellen tegen dit nieuwe geluid. 

Bestel de Toneelserie met korting

Wanneer u direct de gehele Toneelserie boekt, krijgt u tot 25% korting! Bekijk hier welke voorstellingen er allemaal in de Toneelserie vallen. Of bestel direct alle voorstellingen met 25% korting via deze link.